Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Сльози Салаха вивели на… десять кар єгипетських

Найкращим футболістом світу цього року Мохаммед уже не стане...

Фото metro.co.uk .

Сльози Салаха вивели на… десять кар єгипетських

Але не допомогли ні його теперішньому клубу — «Ліверпулю», ні його національній збірній. Що було особливо прикро українцям у матчі єгиптян із росіянами на нинішньому Чемпіонаті світу з футболу…

Для тих, хто вперше тримає в руках нашу газету, повторимо завдання, про яке розпочали мову.

«Гарбуз із секретом» — 22 (2018)

Те, що сталося, можна охарактеризувати й так:

«Вода = кров; багато «царівен зі стрілами»; сіксіони сіксіонів «мініатюрних вертольотиків»; безліч тих, одну з яких украв дідок–майстер ткацтва; а ще — чума на їхні голови; масове захворювання шкіри; великі сніжинки влітку; армада коників–стрибунців; коли світу білого не видно; сльози батьків, що втратили перших дітей…»

Але всі ці означення можна звести й до трьох слів. Одне з яких є цифрою. І носить її на своїй майці, коли захищає кольори країни, події в якій ми й описали, той, кого вам нещодавно було дуже шкода, а декому так не вистачало.

Яку цифру ми заховали у гарбузі?

Серед двадцяти наших учасників, котрі правильно вказали відповідь — «10», завдяки щасливій руці народної артистки України Людмили Приходько, яка провела жереб, по 100 гривень отримають Іван Куява з Ковеля («Я читав дитячу Біблію, де описана ця подія. А під номером 10 виступає в національній збірній Єгипту Мохаммед Салах…») і Олександр Поліщук із Луцька («Усією родиною граємо у вашому конкурсі. Маємо вже не одну вікторію. Адже вигравали і я, і моя дружина Оля, і мама Ольга… А цього разу за правильну ниточку ухопився наш тато Михайло Григорович, який сказав, що останнім часом було шкода сліз Мохаммеда Салаха, який через травму був змушений піти з поля у фінальному матчі Ліги чемпіонів у Києві і його «Ліверпуль» програв «Реалу». А від нього ми вже «докопалися» до Єгипту, його десяти кар і до «десятки»).

На жаль, травма завадила Мохаммеду Салаху і на Чемпіонаті світу — його збірна двічі поступилася і вже не вийде з групи у плей–оф. А нам особливо прикро, що єгиптяни програли нашим ворогам — росіянам і їхня уславлена «десятка» — Мохаммед Салах — так і не зіпсувала настрою Путіну…

Але не час посипати голову попелом — час ставити нове запитання (а переможцям надсилати в редакцію копії першої та другої сторінок паспорта, а також ідентифікаційного коду).

«Гарбуз із секретом» — 25 (2018)

Кожен згадає той неприємний випадок, коли на його одяг потрапляв харчовий продукт. От халепа! А цей — винайдений близько трьох тисяч років тому і не рекомендований для того, щоб його… їсти, — як потрапить на ваш одяг, то не дуже й допоможуть усілякі там розрекламовані плямовивідники і прання. Матимете чимало мороки і вживатимете не дуже культурні слова. Хоча дехто знає: що зарадити цій оказії може… холодильник.

Але щоб дати відповідь на запитання, залазити у морозильну камеру не варто (навіщо вам набирати зайві кілограми?). Краще поспостерігайте за…коровою чи козою.

Що за предмет ми заховали у гарбузі?

Слово–відповідь треба надіслати до 1 липня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три гвоздики», «Халат»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз —
150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк,
просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

До речі

Десять кар єгипетських: перетворення води на кров, нашестя жаб, мошок, мух, моровиця (смерть тварин), утворення на тілі людей наривів, град, сарана, темрява і смерть первістків.

У наступному номері читачі «Цікавої газети на вихідні» дізнаються про те, як сучасні науковці трактують описані у Біблії покарання для єгиптян.

 

Грицько ГАРБУЗ

Telegram Channel