Вибираємо рідний делікатес - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 26.35 € 30.57
Вибираємо рідний делікатес

Фото landlord.ua.

Вибираємо рідний делікатес

Відомо, що сало — традиційна українська їжа. Цей продукт має багато переваг перед іншими твердими жирами: набагато менше холестерину і насичених жирних кислот, які викликають атеросклероз. Щоб вибрати якісне сало, його спершу потрібно оглянути.

У щойно обробленої свині воно прозоре, зі світлою шкіркою

Продукт варто перевірити на запах. Хороше сало має злегка пахнути паленою соломою.

Якщо від нього хоч трохи чути затхлість або сечу — перед вами сало некастрованого кабана. Таке допускається лише для промислової переробки. Попросіть відрізати тоненький шматочок, але обов’язково за всією його висотою.

Тверда шкіра засвідчує, що свиню смалили форсункою, а не соломою.

Можливо, що добре на смак і м’яке в одному місці сало, буде жорстким, волокнистим — в іншому. Тверда шкіра засвідчує, що свиню смалили форсункою, а не соломою.