Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Золотий перстень кривого пальця  не виправить. І все–таки…

Волинь-нова

Золотий перстень кривого пальця не виправить. І все–таки…

Каблучки — одні з найдавніших прикрас, які вказували на статус свого власника. У стародавні часи вірили, що вони здатні впливати на життя людини. Багато століть знадобилося, щоб упорядкувати знання з усього світу і створити теорію про те, як носити каблучку, аби вона стала корисною, і на якому пальці

Великий палець лівої руки відповідає за логіку, мислення і правильне розв’язання будь–яких ситуацій. Але носити одночасно персні на цих пальцях обох рук забороняється — людина стає беззахисною перед негативними впливами.

Не варто надягати каблучку на вказівний палець, оскільки він символізує негативну енергетику, яка йде зсередини людини. Срібні персні носять ті, хто бажає погасити в собі злість. Золоті — хто не може знайти вихід із непростої ситуації. Але в такому разі надягають на деякий час і не до кінця пальця, а на перший суглоб.

На середньому пальцеві каблучку носять люди, котрі не бояться примх долі.

Безіменний палець, як відомо, відповідає за сердечні справи. На правій руці носять обручки люди, які вже зустріли свою любов і бажають пронести її упродовж усього життя. На лівій — хто з певних причин її втратив (смерть коханої людини, розлучення). А от незаміжнім дівчатам не варто надягати персні на безіменні пальці, бо це, за народним повір’ям, приносить самотність.

На мізинець лівої руки надягають персні ченці. Простим людям носити прикрасу на цьому пальцеві не слід. Можна надіти каблучку з будь–якого дорогоцінного металу, але обов’язково із червоним каменем на мізинець правої руки — за повір’ям, це принесе гроші.

Дуже часто персні передаються у спадок, але чи можна їх носити? Вважається, що вони притягують до себе все негативне, що відбувається з людиною, і захищають справжнього власника від незгод. Та коли ці прикраси надягне хтось сторонній, то весь негатив перейде на нього. Чужою обручкою можна назавжди відвести від себе любов. Саме тому не слід носити знайдені каблучки.

Перстень «Спаси і збережи» не є ювелірною прикрасою — це православна річ, що таїть у собі певну силу, енергетику і захист. Тому треба згадати, як хреститься людина. За традицією — правою рукою і трьома пальцями: великим, вказівним, середнім. Саме на них і потрібно надягати цей перстень.

Чи можна носити обручку до одруження? Звичайно, це робити не варто. Наречений і наречена надягають заручальні каблучки (тільки на правій руці й на безіменному пальці), причому знімати їх заборонено — це може розладнати весілля. Уже на церемонії торжества їх замінюють на обручки, хоч допускається поєднання цих перснів. Останнім часом з’явилися прихильники західних традицій, котрі надягають шлюбну каблучку на безіменний палець лівої руки.

За православним звичаєм, вдові слід перемістити обручку на ліву руку.

Що ж кажуть лікарі з приводу того, на яких пальцях можна носити прикраси? Всі однозначно стверджують, що, з медичного погляду, це взагалі заборонено. Доведено: кожен палець взаємодіє з певним внутрішнім органом, тож коли надягнути перстень, то він починає страждати. Іноді варто зняти прикрасу — і стає все гаразд.

Telegram Channel