Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події краю одним абзацом

80 випускникам Луцького національного технічного університету за наказом Міністерства оборони України присвоєно первинне офіцерське звання «молодший лейтенант запасу». Вручили погони студентам кафедри військової підготовки. На Волині це перше таке масове їх вручення.

Волинь – п’ята в процесі децентралізації. В області створено 51 ОТГ, які займають більшу частину території області. Хмельниччина випередила інші області, зайнявши перше місце в рейтингу областей щодо формування об’єднаних громад.

Через поганий стан дороги перевізники відмовляються обслуговувати маршрут Колодниця—Ковель. У школах райцентру навчається понад 50 дітей із села Колодниця, які за відсутності маршрутки змушені добиратися 3 кілометри пішки до школи. На зборах села  вирішили звернутися до представників влади із проханням організувати зустріч із перевізником.

Лучанці Анастасії Самчук коханий Михаїл Смолінський освідчився під час різдвяного шоу «Коляда з Тетяною Ціхоцькою». Просто на сцені хлопець зізнався дівчині у своїх почуттях. Після відповіді «так» зала вибухнула гучними оплесками. Молодий чоловік зізнався, що в підготовці сюрпризу йому допомагала майбутня теща.

Представники німецького Товариства Червоного Хреста відвідали  Старовижівщину і Турійщину. У селі  Кримне місіонери, які привезли гуманітарну допомогу, зустрілися з сільським головою, директором школи, завідувачкою  ДНЗ та благочинним Кримненської округи протоіреєм Сергієм Никонюком. У Турійську іноземці відвідали заклад дошкільної освіти №1 «Дзвіночок», а в селищному будинку культури їм щедрували  учасники художньої самодіяльності.

«Естафета єднання» з місією добрих справ та успішних проектів приїхала на Волинь. Від регіону до регіону передається книга «Соборна Україна очима дітей», на сторінках якої малеча малює майбутнє України. В обласній бібліотеці для дітей на сторінках мандрівної книги юні читачі презентували свій регіон. Вони зобразили визначні місця краю – Луцький замок, озеро Світязь, Мавку Лесі Українки та покровителя Луцька – святого Миколая. 

Telegram Channel