Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події краю одним базацом

105 тисяч євро моральної шкоди має компенсувати Росія родині переселенців із Донбасу згідно з рішенням Рівненського міського суду. Геннадій, Тетяна і Дмитра Галицькі  проживали в Донецьку, але через  агресію Кремля виникла загроза життю та здоров’ю родини, тому вони змушені були залишити рідне місто. Суд урахував характер та обсяг завданих позивачам моральних страждань і призначив розмір компенсації за заподіяну моральну шкоду. Представники відповідача не з’явилися до суду і не надсилали жодних заяв чи клопотань.

80 державних прапорів, зібраних мешканцями Гощанщини, отримали мешканці села Кримське Новоайдарського району. Українські стяги для жителів  Луганщини зібрали трудові колективи установ, організацій, сільські та селищні ради.

На 60-му році життя помер рівненський націоналіст, політичний та громадський діяч, ветеран УНА-УНСО Віктор Шкуратюк. Його називають людиною-легендою, наприкінці  1980-х  та на початку 90-х минулого століття був у перших рядах усіх революційних подій. «З Віктором відходить ціла епоха, бо зроблених ним справ на благо України зараз оцінити буде важко», – каже Іван Федів. Віктор Шкуратюк також займався розвитком регбійного спорту в області. 

У Вараші правоохоронці і небайдужі цілу ніч шукали 14-річну дівчину, а вона гуляла з 21-літнім товаришем. Батьки звернулися до поліцейських, коли донька не повернулася зі школи. Близько 10-ї години наступного дня вона сама повернулася додому. Пояснила, що до ранку була за  містом зі своїм другом, час від часу заходила в під’їзди багатоповерхівок, щоб зігрітися. Задум такої прогулянки належав їй, а на зв’язок із батьками вона не виходила, бо думала, що рідні її не зрозуміють. 

Дівчинка, від якої відмовилася мама, досі в пологовому будинку. Тут вона пробуде  28 днів із моменту свого народження. Родичі до дитини не навідуються, а от небайдужі рівняни приносять їй підгузки, одяг, суміші.  
Рівненщина — лідер у розбудові мережі закладів сільської медицини та її доступності для людей. В області 34 амбулаторії зводять з нуля, ще 89 модернізують.  У 2018-му лише для сільських медичних новобудов краю держава виділила 233 мільйони гривень.   

Telegram Channel