Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Нам потрібна школа,  а не обіцянки»

Батьки налаштовані стояти під Офісом Президента до позитивного результату.

Фото зі сторінки у фесбуці Володимира Бут-Гусаїма.

«Нам потрібна школа, а не обіцянки»

Так заявляють батьки, діти яких так і не почали навчатися

Жителі села Стобихівка Камінь-Каширського району протестували біля Офісу Президента України та Верховної Ради України.

Батьки прибули у Київ просити главу держави розпочати нарешті довгоочікуване будівництво школи у їхньому селі. Про їх вимоги говорять плакати «Нам потрібна школа, а не обіцянки!», «Школа на 80 учнів, а навчається 250. Побудуйте школу!», «Навчання у три зміни — це сором для України» та «Наші діти заслуговують на краще».

Пікетувальники, яких понад 20, налаштовані категорично. «Будемо тут доти, доки нас не почують».

«Пане Президенте Володимир Зеленський, на сьогоднішній день вашим Офісом було призупинено будівництво шкіл на Волині! (соціально стратегічні об’єкти будуються за кошти Держфонду регіонального розвитку). Розумію вас, що хочете розібратися в цій ситуації!», — пише у фейсбуці активіст Володимир Бут–Гусаїм. З протестувальниками зустрілися народні депутати України з Волині Ірина Констанкевич та Вячеслав Рубльов. Запланована зустріч із міністром освіти і науки України, яка поки ще не відбулася. Та пікетувальники, яких понад 20, налаштовані категорично. «Будемо тут доти, доки нас не почують», — пояснив у телефонній розмові голова батьківського комітету Сергій Сохацький.

Нагадаємо, у селі Стобихівка не відбулося свята Першого дзвоника і станом на 12 вересня не було жодного дня навчання, тому що школа в аварійному стані, а будівництво її гальмується.

Telegram Channel