Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Ківерцівській лікарні є… сонячна електростанція

Фото kivertsi.com.ua.

У Ківерцівській лікарні є… сонячна електростанція

Це стало можливим завдяки благодійній організації «Фонд «Здоров’я для всіх», яку очолює колишній народний депутат від Волині Сергій Шевчук

Як повідомив генеральний директор КП «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання Ківерцівської районної ради» Михайло Слижук, 32 сонячні панелі встановили на даху у рамках проєкту «Сонячні лікарні» (на фото).

У хорошу погоду мережева електростанція повністю забезпечуватиме потреби медичного закладу в енергії. У сонячний день потужність батарей 10 кіловат на добу. Тобто, така електростанція дасть можливість зменшити видатки на електроенергію на 250 — 300 тисяч гривень на рік.

 Така електростанція дасть змогу зекономити видатки на електроенергію на 250 — 300 тисяч гривень на рік.

— А це буде економія, яка дасть змогу закупити чи апаратури, чи медикаментів для пацієнтів, — вважає завідувачка відділення Ківерцівського територіального медичного об’єднання Людмила Тимощук.

Тож природно, що керівники району та територіального медоб’єднання вдячні екснардепові і голові Міжнародного громадського об’єднання «Волинське братство» у Києві Сергієві Шевчуку за допомогу.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel