Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У першому таймі  «суперорли» нас заклювали,  у другому — одержали відкоша (відео)

«Рука Бога-2»: з інтервалом у 33 роки Дієго Марадона та Роман Яремчук забивали тією частиною тіла, якою торкатися м’яча заборонено.

Фото footboom.com.

У першому таймі «суперорли» нас заклювали, у другому — одержали відкоша (відео)

Збірна України звела внічию яскравий «товарняк» із триразовими володарями Кубка африканських націй

Україна – Нігерія – 2:2 (0:1 – Джо Арібо, 4 хв; 0:2 – Віктор Осімген, 34 хв, з пенальті; 1:2 – Олександр Зінченко, 78 хв; 2:2 – Роман Яремчук, 79 хв).

Товариський матч. 10 вересня 2009 року. Дніпро. Стадіон «Дніпро–Арена». 30 тисяч глядачів. Головний суддя Паоло Валері (Італія).

Україна: Андрій Лунін, Микита Бурда, Едуард Соболь, Микола Матвієнко, Олександр Зінченко, Руслан Маліновський (Володимир Шепелєв, 76 хв), Віктор Циганков (Євген Коноплянка, 73 хв), Олександр Караваєв, Віктор Коваленко (Віталій Буяльський, 67 хв), Жуніор Мораєс (Роман Яремчук, 37 хв), Андрій Ярмоленко (Ромеро Марлос, 58 хв). Головний тренер Андрій Шевченко.

Оскільки в групі відбору до Євро-2020 збірна України цього разу була «п’ятою зайвою», підопічні Андрія Шевченка грали в Дніпрі «товарняк» із нігерійцями. Тож тренерський штаб вдався до експериментів, випустивши на поле суттєво оновлений стартовий склад порівняно з офіційним поєдинком триденної давнини з литовцями: з «вільнюських» на поле вийшли лише Микола Матвієнко, Олександр Зінченко, Руслан Маліновський, Андрій Ярмоленко.

І вже на четвертій хвилині напад суперника просто розірвав нашу оборону, підсумком чого став м’яч Джо Арібо у ворота Андрія Луніна. За пів години африканці забивають другого — цього разу з пенальті (хоча Лунін був дуже близьким до того, аби «потягнути» удар Віктора Осімгена).

Хоча вже перемога «синьо-жовтих» над литовцями в наступному матчі робить шанси балканців на 2-ге місце примарними.

Після першого тайму «летимо» 0:2. І це при тому, що 0:4 – було б справедливіше! Атлетичні африканці відверто перегравали «синьо–жовтих», яким не допомагала навіть новенька й геть незвична біло–золотиста форма. Можна загнути й крутіше: на тлі «суперорлів» (прізвисько гравців нігерійської збірної) наші часом скидалися на зграю дезорганізованих ворон (хлопців із ФК «Олика», у яких на емблемі красується ворон, це не стосується)…

Та завдяки «виховній роботі» під час перерви та зробленим у другому таймі замінам тренерському штабу таки вдалося дещо повернути наших футболістів до тями.

На 78–й хвилині у другому поспіль матчі відзначається мансітівець Олександр Зінченко (і знову лівою!), гольовий пас на якого віддав Олександр Караваєв.

Заледве нігерійці розіграли м’яч із центру поля, наші швидко заволоділи ним і помчали на ворота Френсіса Узохо. Футбольна куля знову опиняється в сітці — і головний суддя Паоло Валері після нарад із лайнсменом указує на центр поля! Щоправда, після ретельних переглядів повторів можна дійти висновку, що суддівська бригада таки помилилася на нашу користь — м’яч залетів у ворота після рикошету від руки Романа Яремчука.

Хай там як –  2:2! Наші побігли забивати третього! І все ж були близькі до того, аби остаточно обскубти тим «суперорлам» хвоста!

Проте в підсумку — нічия. З величезними питаннями до збірної України в першому таймі. І таки з компліментами за проявлений характер у другому.

Водночас українців страшенно цікавив перебіг подій в офіційних матчах нашої групи. У яких, нагадаємо, Литва приймала Португалію, а Люксембург — Сербію.

У Вільнюсі Кріштіану Роналду вже на сьомій хвилині вивів чинних чемпіонів Європи вперед ударом із «точки». Проте ще до перерви литовці спромоглися на диво: Вітаутас Андрюшкявічус зрівнює рахунок!

Щоправда, у другому таймі 34–річний Кріштіану Роналду протягом 15 хвилин забиває ще тричі, а згодом Вільям Карвалью відправляє у ворота Ернестаса Шеткуса п’ятого — 1:5! До речі, завдяки цьому «покеру» Роналду довів свій гольовий доробок у збірній Португалії до 93 м’ячів — до божевільної сотні вже рукою подати!

Тим часом Люксембург вдома поступився Сербії — 1:3.

А це значить, що реальними претендентами на перші два місця в нашій групі лишилися Україна, Португалія та Сербія. Хоча вже перемога «синьо-жовтих» над литовцями в наступному матчі робить шанси балканців на 2-ге місце примарними.

Нагадаємо розклад заключних поєдинків «синьо–жовтих» у відборі до Євро-2020:

11 жовтня: Україна — Литва; 14 жовтня: Україна — Португалія; 7 листопада: Сербія — Україна.

Відбір до Євро-2020. Турнірне становище у групі «В»:
М Збірна І В Н П М О
1. Україна 5 4 1 0 11:1 13
2. Португалія 4 2 2 0 10:4 8
3. Сербія 5 2 1 2 10:12 7
4. Люксембург 5 1 1 3 5:8 4
5. Литва 5 0 1 4 4:15 1


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel