Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Щоб відбувся обмін полоненими, життям заплатив кіборг Олександр Колодяжний

Шкода, що про подвиг Олександра Колодяжного країна дізналася лише, коли заговорили про звільниня бойовика Володимира Цемаха.

Фото rbc.ua.

Щоб відбувся обмін полоненими, життям заплатив кіборг Олександр Колодяжний

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Як українці викрали цінного путінського посіпаку

Бойовика Володимира Цемаха наші розвідники змогли затримати і доставити з окупованої території

Цемах — фігурант справи про збиття літака рейсу МН17 у 2014 році, коли загинуло 298 осіб. Пасажирський літак розстріляли російські військові з «Бука», але саме Володимир Цемах, за деякими даними, допомагав переховувати його. Кажуть, якраз через це Кремль наполягав на тому, щоб він був у списку на обмін: не хотіли, аби свідчив на суді в Нідерландах. В іншому разі 35 наших полонених могли не повернутись із кремлівських застінок.

Про те, що Цемаха наші розвідники доставили з окупованої території, знали ще у червні, коли й було проведено цю блискучу операцію. Але тільки зараз стало відомо, що в її ході загинув один український воїн, а ще один був поранений. Неймовірно, але після захоплення терориста і зрадника України Володимира Цемаха на підконтрольну Україні територію його супроводжував лише один наш розвідник! Це було зроблено для того, щоб не привертати зайвої уваги. Йшли через лінію фронту, мінними полями. Назустріч розвіднику, який вів Цемаха, вийшла група наших, яку очолював Олександр Колодяжний. На жаль, він підірвався на міні й потім помер у госпіталі, не приходячи до свідомості. Його товариш, який кинувся на допомогу, отримав поранення. Такою була ціна цієї вкрай важливої спецоперації.

Сержантові Олександру Колодяжному (позивний Кол) було 47 років. Він народився в Жовтих Водах Дніпропетровської області. На війну пішов добровольцем у 2014–му. Воював у складі 74–го окремого розвідувального батальйону, був совістю підрозділу. Захищав Донецький аеропорт і встановив над одним із терміналів український прапор. У 2018 році Колодяжному вручили орден «Народний Герой України». Його називають одним із найкращих українських розвідників…

Вічна слава Герою!

 

На ювілеї олігарха гуляв керівник СБУ

Очільник Служби безпеки України Іван Баканов (на фото) був присутнім на святкуванні 70–річчя відомого підприємця та народного депутата Григорія Суркіса («Опозиційна платформа — За життя»)

 

 Очільник спецслужби зухвало заявив, що був на святі як… «оперативний співробітник». 4 вересня Григорій Суркіс відзначав 70–річний ювілей у столичному готелі «Інтерконтиненталь». Серед гостей, крім Баканова, були також перший помічник президента Сергій Шефір, колишні президенти Кравчук, Кучма та Ющенко, інші олігархи і народні депутати.

Нові «слуги» обіцяють посадити старих «бариг». Але, видно, не всіх. Бо до кого ж тоді на дні народження ходити?

 

У Вінниці засудили чоловіка, який викинув кота з 5-го поверху

Вердикт 50–літньому підозрюваному: п’ять років позбавлення волі з випробувальним строком три роки

Ось що розповіли у прокуратурі Вінницької області про дії живодера:

«Вийшовши на вулицю та побачивши, що тварина подає ознаки життя, не звертаючи увагу на присутніх сторонніх осіб, частина з яких була малолітніми, узяв кішку на руки та з усієї сили вдарив нею об асфальт, унаслідок чого завдав тварині несумісні з життям тілесні ушкодження».

Мовою кримінального кодексу така поведінка називається «жорстоким поводженням з тваринами, вчиненим умисно, яке призвело до загибелі тварини, вчиненим з хуліганських спонукань у присутності малолітнього, з особливою жорстокістю, активним способом».

Тому й покарання таке серйозне. І справедливе!

 

Усе більше людей мріє «зганяти в Чорнобиль на вихідні»

У цьому мертвому місті зафіксували рекордну кількість туристів — у серпні 2019-го його відвідало понад 14 тисяч

Є туристи, які між кавою у Львові та радіацією на ЧАЕС вибирають останнє.
Є туристи, які між кавою у Львові та радіацією на ЧАЕС вибирають останнє.

 Цей показник від початку року зріс аж у п’ять разів. Усього ж у 2019–му в зоні побувало вже 75 тисяч мандрівників. Такий спалах інтересу пов’язаний із виходом американського мінісеріалу «Чорнобиль», який здобув неабияку популярність.

Зазначимо: за міжнародною шкалою ядерних подій, ухваленою у 1988 році, аварія на ЧАЕС — одна із двох, яку оцінили максимальним, сьомим, рівнем небезпеки. Порівнянна з нею за масштабами тільки катастрофа на японській АЕС «Фукусіма-1» 2011–го.

 

Індійський космічний корабель не зміг сісти на Місяць

Невдачею завершилася спроба автоматичної міжпланетної станції «Чандраян 2» примісячитися в районі південного полюса супутника Землі

Індійський спусковий модуль зближувався з Місяцем у штатному режимі. Збій стався 7 вересня 2019 року приблизно за 2,1 км від поверхні. Зв’язок із космічним апаратом був утрачений за лічені секунди до торкання Місяця.

Індія могла стати четвертою країною, чий апарат здійснив м’яку посадку на Земний супутник, і першою, кому вдалося б це зробити в районі її незвіданого південного полюса. Не склалось…


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel