Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Сенцов повернувся у зовсім іншу країну, ніж та, до якої поверталася Надія Савченко…»

Як він тепер себе поведе?

Фото «Українська правда».

«Сенцов повернувся у зовсім іншу країну, ніж та, до якої поверталася Надія Савченко…»

Головні думки з приводу нинішньої політичної ситуації в країні

 Віталій ПОРТНІКОВ, журналіст, про те, що у майбутньому чекає на режисера Олега Сенцова, звільненого з російського ув’язнення в рамках обміну:

Сенцов повернувся у зовсім іншу країну, ніж та, до якої поверталася Надія Савченко (теж була бранцем Кремля. — Ред.). Савченко відповідала запиту на героїзм, на опір, на образ «людини з народу» при владі. Зараз «людина з народу» і так уже при владі, а суспільство хоче припинення війни і підвищення рівня життя. Такому суспільству не потрібний герой, йому потрібен хазяїн. І цей хазяїн уже узяв у руки батіг. У такому суспільстві така людина, як Олег Сенцов, може бути або «місцевим дідусем Калініним» і засідати у президіях поруч із безликими соратниками і шанувальниками Володимира Зеленського або ж дисидентом, який буде говорити байдужому суспільству непотрібну правду. Жодної іншої ролі в сучасній Україні для нього немає.

 

 Сергій ФУРСА, фінансист, про нещодавню зустріч вищого керівництва України — Президента Володимира Зеленського та прем’єра Олексія Гончарука — з олігархом Ігорем Коломойським (відповідне фото оприлюднив Офіс Президента. — Ред.):

Дуже сильний і потужний сигнал. Про те, що влада «ок» із тим, що говорить Коломойський, і з тим, що робить Коломойський. І дає йому право так говорити і робити надалі. Це сигнал усім чиновникам. І особливо всім керівникам держпідприємств. Ось хто тепер ваш «тато». Це сигнал усім депутатам голосувати за закони, які вносять як невідкладні від Президента, але є просто переписаними інтерв’ю Коломойського. Це сигнал усім суддям, що розглядають справи ПриватБанку, позови групи Приват. Це сигнал для всіх, що Портнов (одіозний чиновник часів Януковича. — Ред.) — тепер правозахисник, як називає його «1+1», а не колабораціоніст, зрадник чи автор диктаторських законів.

Це кінець епохи сорому. І не тому, що тепер немає причин соромитися. Ні, просто тепер починається епоха безсоромності. Високий рейтинг запаморочує голови. І тепер ви можете творити що завгодно.

Це кінець епохи сорому. І не тому, що тепер немає причин соромитися. Ні, просто тепер починається епоха безсоромності.

 

 Богдан БУТКЕВИЧ, журналіст, порівняв Володимира Зеленського з американським президентом:

Зеленський — не агент Кремля, а наш, український, Трамп. Поясню. Майже всі дії пана Зеленського не мають під собою жодної іншої ідеологічної позиції та логіки, окрім як збереження високого рейтингу закоханості у себе своїх прихильників. У жертву цій такій важливій для нинішнього керманича штуці він готовий принести будь–що. Не тому, що він такий поганий чи в нього вдома захований під ліжком портретик Путіна. Ні, просто ця людина недаремно є вихідцем із шоу–бізнесу, де все вимірюється у рейтингах, лайках, «шерах». Саме це і є його головною метою. Навіть коли йдеться про такі надважливі речі, як війна, полонені, майбутнє державності… У Зеленського готові робити одночасно кардинально протилежні речі, аби тільки рейтинг не падав.

Telegram Channel