Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Доброго дня, ківерчани!

Волинь-нова

Доброго дня, ківерчани!

Особливі ці дні для нас. «Газета Волинь», улюблена краянами і знана далеко по світу, переймаючись запитами й вподобаннями людей різного віку, враховуючи їхні інтереси й усебічно висвітлюючи життя Великої Волині, люб’язно надала нам можливість на її шпальтах детальніше розповідати про Ківерцівщину. Бути своєрідним дзеркалом часу

Чимало недоброзичливців мали журналісти за всі роки, та районна газета «Вільним шляхом», в якій починали свій творчий шлях добре відомі особистості — Маргарита Малиновська, Петро Боярчук, Михайло Сорока, Володимир Королюк, Микола Богуш, Микола Миценко, Ігор Павлюк, — щирим другом і порадником приходила до ківерчан упродовж майже 74 років. Заснована у день Різдва Христового 7 січня воєнного 1945 року, вистоявши у різні часи — прості й не дуже — вона закрита тепер за велінням місцевої влади…

Нести віру і радість туди, де сумнів і смуток, світло й надію — де темрява і розпач. Адже так багато вартує слово, тим більше журналістське. А на шпальтах улюбленої «Газети Волинь» ми отримали можливість його знову висловлювати.

І все ж, ми знаємо за Тарасом Шевченком, що «діла добрих оновляться, діла злих загинуть». Час розставить усе на свої місця. Але як важливо у будь–яких життєвих ситуаціях нести любов туди, де ненависть, прощення — де кривда. Нести віру і радість туди, де сумнів і смуток, світло й надію — де темрява і розпач. Адже так багато вартує слово, тим більше журналістське. А на шпальтах улюбленої «Газети Волинь» ми отримали можливість його знову висловлювати. Розповідати про нинішніх мужніх захисників рідної землі, волонтерів, громадських активістів, трударів, просто небайдужих людей, які на своїх плечах тримають цей світ.

Приємно, що Ківерцівський район і його громади розвиваються, модернізуються, з’являються нові підприємства, фірми, потужно заявляє про себе місцевий бізнес. Тож про людей хороших і їхні славні діла мають знати волиняни. А також про проблеми, з якими їм щодня доводиться стикатися.

У першому випуску «Доброго дня, ківерчани!» мова йшла про дбайливі руки тих, хто донедавна занедбані землі за містом перетворив на доглянуті площі по вирощуванню ягідників, плодових кущів. Нова фірма ТОВ «Кліома Сервіс» — плодорозсадник вітамінної продукції поблизу Борохова — є зразком дбайливого господарювання і вболівання за здоров’я нації. І про них уже знає не тільки наш район, наша Волинь, а й вся Україна!

Нарешті розкорчовують у місті чагарники на території колись відомого Ківерцівського ДОКу, тож з’являються нові підприємливі люди, які розвиватимуть не лише власний бізнес, а й забезпечать ківерчан новими робочими місцями.

Поряд із тим модернізуються і розширюють свої потужності знані в Україні і за її межами промислові та сільськогосподарські підприємства: ТзОВ «Тартак», ДП «Ківерцівське лісове господарство», що зустрічає своє 80–річчя, ДП «Цуманське лісове господарство», ПрАТ «Цумань», ФГ «Поляна М», СФГ «Золота Нива», ТзОВ «Волиньагропродукт».

Щойно повернувся з Америки, де вдосконалював знання і навики, і встиг уже дати нам інтерв’ю, Павло Давидюк — директор успішного в краї сільськогосподарського ТзОВ «Фелікс Агро». Скільки вже вдалося зробити громаді в Журавичах під керівництвом ініціативної та завзятої Алли Гонтар, у Тростянці — з головою ОТГ Олександром Ковальчуком, у Цуманській селищній ОТГ — з Анатолієм Дорошуком, у Ківерцівській ОТГ — з Володимиром Жгутовим! Великодньою писанкою виграє на сонці приміщення Тростянецької загальноосвітньої школи І — ІІІ ступенів (директор Микола Глинський). Про них — наші розповіді в наступних номерах.

А скільки ще талантів, трударів нинішніх і ветеранів, священнослужителів чекають доброго слова про себе, новин району, вдячним словом згадуючи «Вільним шляхом». «Краю милий, звеличений людьми» — називалася одна з журналістських рубрик районки, що матиме продовження й нині — на сторінках «Газети Волинь» та її сайті volyn.com.ua, де вже можна стежити за місцевими новинами у гештезі #Доброго дня, ківерчани! Сьогодні ми запрошуємо до співпраці усіх, хто служить чи хоче служити громадам Ківерцівського району!

Кажуть, якщо хочеш зробити щось важливе в один прекрасний день, пам’ятай: один прекрасний день  – то саме сьогодні. Не втрачаймо цього шансу. Доброго дня вам, ківерчани!

Людмила ЯКИМЧУК, головний редактор газети «Вільним шляхом» із 29 грудня 2002 року по 31 грудня 2015 року


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel