Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як відмити руки від ягід і молодих горіхів. Корисні поради

Причина забруднень — барвні речовини-антоціани, які містяться в деяких ягодах і овочах.

Фото liza.ua.

Як відмити руки від ягід і молодих горіхів. Корисні поради

Літньої пори нам часто доводиться мати справу з продуктами, після яких це зробити не так просто. Є ті, хто звик працювати в рукавичках, але багатьом здається, що це незручно. І перед ними постає питання, як позбутися забруднень…

…від ягід

Якщо ви збирали, мили або варили їх, то на пальцях могли з’явитися фіолетові плями. Такі ж утворюються і після роботи з буряком. Відмиваються вони дуже погано.

Причина забруднень — барвні речовини-антоціани, які містяться в деяких ягодах і овочах. Щоб їх позбутися, потрібне кисле середовище, тоді як мило, навпаки, створює лужне.

Тож слід протерти пальці скибочкою лимона або ж вимити руки розчином лимонної кислоти чи оцтом (не есенцією!).

 Щоб позбутися плям, потрібне кисле середовище, тоді як мило, навпаки, створює лужне.

Існують і інші способи: протерти щавлем, картоплиною або томатним бадиллям, травою мокрицею; за допомогою картопляного відвару (потримайте в ньому руки) чи аскорбінової кислоти (розчиніть таблетку в невеликій кількості води й обробіть плями).

Можна щось попрати вручну або потерти пальці пемзою (до речі, це цілком дієвий спосіб і від плям, що залишаються після грибів).

…від волоських горіхів

Той, хто їх чистив зеленими (скажімо, для варення), знає, що після цього на руках з’являються фактично незмивні плями. Спочатку вони не дуже помітні, але через кілька годин стають коричневими, і нічого з ними не зробиш.

Причина — речовина юглон (дуже стійка), що використовується у виробництві фарб для волосся. Можна спробувати трохи відбілити лимоном, але плями повністю не зійдуть. Доведеться чекати, коли верхній пофарбований шар шкіри зміниться на новий, чистий. Цей процес можна прискорити, щодня розпарюючи пальці в теплій воді і зчищаючи потім верхній шар із забрудненням за допомогою пілінгу або скрабу.

Джерело: moyaosvita.com.ua.

Telegram Channel