Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чому з кондиціонера капає вода. Господарські секрети

Фото googleusercontent.com.

Чому з кондиціонера капає вода. Господарські секрети

Подбайте про свого рятівника від спеки

Не секрет, що більшість із нас, встановивши кондиціонер, швидко забувають про нього. Працює? І добре. Однак спеціалісти застерігають, що за такої експлуатації спліт-система вийде з ладу за кілька років.

Радіатор (випарник) у внутрішньому блоці конденсатора повністю закритий пластиковими фільтрами (у вигляді багатошарової дрібнопористої сітки), що захищають його від потрапляння пилу, пуху, шерсті домашніх тварин. Щоб очистити їх, достатньо промити у теплій чистій воді і дати висохнути. В інструкції, до приладу, є рекомендації, як зняти, а потім встановити. Це нескладно зробити. Періодичність миття залежить від того, як часто фільтри забруднюються. Тож слід стежити, аби на них не накопичувався пил.

Реклама Google

Якщо фільтри брудні, приміщення буде повільніше й менше охолоджуватися.

Якщо фільтри брудні, приміщення буде повільніше й менше охолоджуватися. До того ж можуть обмерзати мідні трубопроводи. Внаслідок цього при вмиканні кондиціонера лід буде танути й капатиме утворена вода. Може виникнути й інша проблема — засмічення дренажної системи. У цьому випадку вода вже не капатиме, а литиметься струмочком.

Вчасно мити фільтри слід ще й тому, що пил, накопичуючись, сприяє розмноженню хвороботворних мікробів. Вони потрапляють у повітря, а далі — в наші легені.

Про забруднення може сигналізувати неприємний запах із розподільника повітря і різкий шум при роботі кліматичної системи. Догляду потребує і зовнішній блок спліт–системи, адже чим більше на ребрах радіатора є чужорідних частинок, тим швидше втрачається ефективність теплообміну. Для його очищення краще звернутися до спеціальних сервісних служб. Так само і щодо дозаправки фреоном, витік якого неминучий. Компенсувати втрати бажано раз на 1,5–2 роки. Інакше компресор перегріється і вийде з ладу. Першими ознаками зменшення кількості холодо­агенту в спліт–системі є утворення інею на штуцерних з’єднаннях зовнішнього блоку (місце, куди приєднуються мідні трубки) і недостатнє охолодження повітря.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel