Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Позбудьтеся непотребу

Фото із сайту roda.in.ua.

Позбудьтеся непотребу

На кухні у кожної господині знайдуться предмети, які не використовуються, але викинути шкода. Їх поступово стає все більше. Тож позбавтеся від них — і звільниться місце

Протерміновані товари. Якщо заглянути у наші кухонні шафи, то, виявляється, до 50 відсотків продуктів, які там лежать, відслужили своє. Мова йде про крупи, спеції, соуси. Зберігати їх не варто, бо можна зашкодити здоров’ю. Ще гірше, коли в аптечці залежалися ліки. Якнайшвидше перевірте її вміст, а також шафок — і викиньте все із простроченим терміном.

Старі пластикові контейнери для харчових продуктів. Ніщо так не загромаджує кухню, як вони. Крім того, у половини з них може не бути «рідної» кришки. Позбудьтеся їх — і у шафках звільниться місце.

І не тіште себе ілюзією, що ось–ось вони вам знадобляться.

Зайві чашки. Жодне свято не обходиться без подарунків. Друзі по роботі найчастіше купують імениннику кухлики. Хоч вони й тішать око, їх назбирується багато. У вашій шафі обов’язково знайдуться такі, якими не користуєтеся уже роками. Поділіться ними з тими, кому вони потрібні. Або зробіть на кухні мінівиставку — повісьте їх на гачках.

Пошкоджений посуд. Можливо, у вас є надщерблені тарілки, старі кавомолки, м’ясорубки. Якщо впродовж кількох років ними не користувалися, то передайте комусь. І не тіште себе ілюзією, що ось–ось вони вам знадобляться.

Кулінарні книги. Колись їх придбали, сподіваючись, що будете користуватися. Але змінилися харчові звички, з’явилися нові рецепти, і ви шукаєте їх на сайтах. Можливо, є сусідки, яким кулінарні книги потрібні? Віддайте їм.

 

Зверніть увагу!

  • Часто навколо кранів на кухні та у ванній збирається вапняний наліт, який важко відчистити. Візьміть трохи оцту, підігрійте його до температури 40-50 градусів, рясно змочіть ним наліт, а через кілька хвилин просто змийте– і буде первозданний блиск.
  • Коли миєте вікна, протирайте їх вертикально всередині і горизонтально зовні. Якщо після закінчення роботи ви побачите смуги, то будете знати, з якого вони боку.
  • Щоб відіпрати одяг, на який потрапило чорнило, натріть забруднене місце зубною пастою. Почекайте трохи, поки паста підсохне. Потім просто виперіть річ і плями зникнуть.

Реклама Google
 

Telegram Channel