Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
У росії вирізають згадки про Київ із підручників історії

Про Кия, Щека, Хорива і їхню сестру Либідь рашисти вже не згадують... Зате українці роблять з нашими історичними персонажами круті колажі!

Фото із сайту novyny.online.ua.

У росії вирізають згадки про Київ із підручників історії

Таких змін, зокрема, зазнав посібник «Навколишній світ» для 4-го класу

 

 Так, якщо у старому виданні 2021 року йшлося, що літопис «Повість минулих літ» написав монах Києво-Печерського монастиря Нестор, то в новому варіанті підручника Нестора називають просто ченцем, без уточнення місця, де він жив і працював.

Якщо у старій версії князь Володимир хрестив народ у Дніпрі в Києві, то у новій – просто «у столиці».
Крім цього, якщо раніше підручник писав, що «після смерті Олега у Києві став правити князь Ігор», то тепер князь Ігор почав правити Руссю.

Ба більше – у підручнику історії росії для 6-го класу змінилася навіть дата, яка в рф вважається моментом заснування Русі (яку історики традиційно називали Київською Руссю). Якщо в редакції 2016-го умовною датою утворення цієї держави був 882 рік, коли «Олег об’єднав Новгород і Київ», то в редакції 2023-го написано: «Поступово найбільшого значення набула династія князів, що зводили свій рід до Рюрика. З його запрошенням у 862 році в Новгород пов’язують заснування держави».

У підручнику історії росії для 6-го класу змінилася навіть дата, яка в рф вважається моментом заснування Русі (яку історики традиційно називали Київською Руссю).

Дивні московити. Ніяк не можуть збагнути, що історія Русі з центром у могутньому Києві – це історія України, центром якої залишається все той же Київ. Так, влада київських князів якийсь час поширювалась і на окремі території сучасної росії, які тоді були далекою околицею Русі, але навіть російські професійні історики свою державність ведуть не від давнього Києва, а від початку становлення московського князівства.

Але у московії звикли все красти, от і вкрали кілька століть історії Києва, щоб здаватись старшими і могутнішими. При цьому впродовж віків і аж до наших часів залишаючись звичайною жорстокою ордою.

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Читайте також: «У росії несуть квіти до пам'ятника Шевченку (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel