Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«росіяни знали, де граються діти, і ставили там розтяжки»

«Ми дотримуємося правил війни, а росіяни – ні».

Фото із сайту armyinform.com.ua.

«росіяни знали, де граються діти, і ставили там розтяжки»

Колишній спецпризначенець,  а нині головний сержант логістичного підрозділу окремої танкової бригади з позивним Батя (на фото) брав активну участь в успішному контрнаступі на Ізюмському напрямку, здійсненого Силами оборони в рамках Слобожанської операції восени  2022 року

Тоді група Баті отримала й успішно виконала наказ командування зі створення плацдарму для форсування Сіверського Дінця. Ворог так і не дізнався, де і як українцям вдалося доставити паливо, боєприпаси та інші воєнні вантажі для наших танкістів на інший берег… Згодом підрозділи цієї танкової бригади разом із піхотою, артою, десантниками інших бригад гнали противника перед собою, немов весняний потік гниле листя. Результат

Слобожанського контрнаступу, як відомо, здивував увесь світ.

– Ми ж насправді лиш умовно «тилова команда», – розповів Батя виданню 

АрміяInform. – Бійці підрозділу практично кожен день виїжджають на передові позиції, адже маємо забезпечувати наші підрозділи, які стоять на «нулях», усім необхідним і для бою, і для організації побуту. Кожен виїзд на лінію бойового зіткнення – ніби крок в абсолютній темряві: ніколи не знаєш, що чекає тебе на маршруті та в кінцевій точці.

Група Баті шукає місця, де мають розташовуватись наші підрозділи, через те постійно має справу із розмінуванням, адже росіяни прагнуть залишити максимум «сюрпризів». І тут, за словами Баті, головна наука полягає в тому, щоб усвідомити: від московитів ніколи не слід чекати чогось хорошого. «Якщо є варіанти в оцінці їхніх дій, завжди обирай найгірший», – каже він і розповідає про випадок, який трапився на Харківщині.

Кожен виїзд на лінію бойового зіткнення – ніби крок в абсолютній темряві: ніколи не знаєш, що чекає тебе на маршруті та в кінцевій точці.

– Група наших воїнів-танкістів зайшла до одного селища через день після звільнення від рашистів. Прямуючи до покинутих позицій, розташованих на його околиці, вони зустріли чималий гурт дітлахів, які бавилися в якусь активну гру.

– Звісно, ніхто з них не дивився собі під ноги, ми ж за кілька хвилин знайшли 12 діаметральних розтяжок, буквально у ста метрах від дітей. У тій ситуації не було ані часу, ані можливості чекати на саперів, ми зняли ці розтяжки… Упевнений, що за час перебування в цьому селі росіяни дізналися, що там живе чимало дітей, їм було відомо, де і як вони граються… А поблизу іншого села ми натрапили на поля і посадки всуціль засипані протипіхотними «пелюстками», заміновані ними території простягнулися на десятки кілометрів. Моторошне видовище… Ми дотримуємося правил війни, а росіяни – ні. Вони не визнають жодних цивілізованих принципів, за якими живуть нормальні цивілізовані люди, – каже Батя.

Він розповідає про смертоносні продукти збоченої моралі російських загарбників, котрі виявляють багату фантазію, придумуючи хитрі способи убивства людей, зокрема й мінами. Тут вони застосовують різні гачки, нитки, натяжні пристрої, підпили запалів тощо. Окупанти перетворюють на убивчі пастки будь-які мирні речі, використовують усе, що є під рукою, камуфлюють вибухівку, приміром, під іграшки та гаджети.

…«Від росіян треба завжди чекати тільки найгіршого». Цю правду з вуст воїна маємо запам’ятати назавжди. 

Сергій ЛЕМЕХА, кореспондент АрміяInform.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel