Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Після старту вибухнула найбільша в історії космічна ракета

Робота над Starship продовжиться, будуть вивчені проблеми, що виникли при відділенні першого ступеня, заявили у SpaceX.

Фотоколаж із сайту internetri.net.

Після старту вибухнула найбільша в історії космічна ракета

Цими днями компанія SpaceX Ілона Маска здійснила невдалий запуск ракети Super Heavy та корабля Starship, який у майбутньому хочуть використати для відправки людей на Марс та Місяць

Десь через чотири хвилини після старту у штаті Техас космічні апарати вибухнули на висоті приблизно 38 кілометрів над Мексиканською затокою. Попри це, у штаб-квартирі SpaceX на відеотрансляції було чути гучні оплески. Адже вже те, що ракета злетіла, можна вважати успіхом: це був тестовий політ, й інженери компанії надалі вивчатимуть отримані телеметричні дані для вдосконалення систем.

Сам Ілон Маск оцінював шанси на успішність цієї місії у 50%. Мільярдер підкреслив: якщо нічого не вийде, SpaceX спробує полетіти ще раз. І це справді так – у компанії вже заявили, що проаналізують усі дані та готуватимуться до нового старту. На своїй сторінці у Twitter підприємець привітав команду із «захопливим тестовим запуском» і зазначив, що вони багато чого навчилися напередодні наступних випробувань «через кілька місяців».

У SpaceX визначають Starship як транспортну систему, призначену для перевезення екіпажу і вантажу на орбіту Землі, Місяць, Марс і далі.

Що таке Starship

Корабель являє собою багаторазову транспортну систему заввишки 120 м і діаметром 9 м, яка складається з ракети-носія Super Heavy (70 метрів) і самого космічного корабля з однойменною назвою Starship (50 метрів). Розроблений для польоту на Марс і здатний перевозити до 100 осіб, Starship є найбільшою і найпотужнішою ракетною системою, яку коли-небудь запускало людство, його стартова маса – 5000 тонн.

У SpaceX визначають Starship як транспортну систему, призначену для перевезення екіпажу і вантажу на орбіту Землі, Місяця, Марса і далі.

Ліна ВОГОНЬ.

Читайте також: «Біолог із Харкова став «Учителем року - 2022»: його учні відправили у космос мінілабораторії»

Реклама Google

Telegram Channel