Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Захисник з-під Бахмута став депутатом від «Євросолідарності»

А ще Сергій Ільницький у парі із побратимом Олександром Бєлобоковим здобули «золото» у веслуванні на тренажері на «Іграх Нескорених-2018» серед ветеранів-військовиків у Сіднеї.

Фото із сайту golos.com.ua.

Захисник з-під Бахмута став депутатом від «Євросолідарності»

Перший заступник командувача Української добровольчої армії (УДА) Дмитра Яроша, командир загону «Південь» УДА у складі 28-ї ОМБр, полковник Сергій Ільницький (позивний Сокіл) пішов служити за прикладом свого сина-госпітальєра

Як кадровий військовий, він став начальником штабу УДА. Кавалер ордена «За заслуги». Зараз його підрозділ боронить Бахмут. Однак цими днями командир на три дні приїхав з передової до столиці, щоб… скласти присягу депутата – він увійшов до Київської міської ради як представник партії «Європейська Солідарність» (замінив Ірину Никорак, яка стала депутаткою Верховної Ради за списком «Євросолідарності» після того, як її однопартієць Михайло Забродський склав мандат, щоб працювати в Генштабі ЗСУ).

«Після деокупації Миколаєва, Херсона, частини Херсонської області 28-ма окрема механізована бригада передислокована у Донецьку область. Наш рубіж – це північна сторона Бахмута», – розповів Сергій Ільницький під час виступу з трибуни Київради.

За його словами, для України це місто важливе тим, що там знищується багато сил ворога і його техніки. «Причому ми перебуваємо на добре підготовлених позиціях, натомість у росіян там позиції не підготовлені, через що вони й втрачають так стрімко особовий склад. Мета росіян – вийти на адміністративні кордони і захопити повністю Донецьку та Луганську області, а Бахмут – одне з міст Донеччини. Не маючи ніяких перемог, їхнє військове керівництво зробило ставку саме на це місто, оскільки визнавати свою поразку йому дуже не хочеться. Втім, рано чи пізно кремлю доведеться визнати поразку, тому що російські війська не змогли взяти ні «Київ за три дні», ні інші наші області, до того ж, ми проводимо контрнаступальні дії. Поки ми тут, під Бахмутом, тримаємо оборону, десь готується сила, яка буде проводити наступальні дії та звільняти українські території», – каже воїн.

«Поки ми тут, під Бахмутом, тримаємо оборону, десь готується сила, яка буде проводити наступальні дії та звільняти українські території».

«Війна у нас триває вже дев’ять років, і всі ці дев’ять років ми готувалися і тренувалися, наші військові формування набирали силу. А досвід – це дуже багато. І світ, і росія недооцінили стан Збройних сил України. Відтак, на восьмий рік війни ЗСУ були настільки потужними і підготовленими, що росіянам не вдалося надто просунутися. Другою важливою причиною є мотивація. Не можна порівнювати мотивацію українських воїнів, які знають і розуміють, де вони перебувають, на якій землі, кого вони захищають, та росіян, яких невідомо куди відправили і дали наказ вмерти. Плюс – зброя, яка нам надається», – заявив Сергій Ільницький.

«Сьогодні наша команда в Київраді підсилилася новим колегою – Сергієм Ільницьким. Сергій гідно захищає нашу свободу на фронті, і я переконаний, так само гідно захищатиме інтереси киян», – заявив голова фракції Володимир Прокопів.

Читайте також на volyn.com.ua: «Воїн з Волині з-під обстрілів вивіз дев’ятнадцятьох поранених побратимів (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel