Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Шведська політикиня набила на руку тризуб і підписала контракт із ЗСУ

«Слава нації! Смерть ворогам!»

Фото із сайту bt.se.

Шведська політикиня набила на руку тризуб і підписала контракт із ЗСУ

42-річна Кароліна Норденгріпп (на фото) служитиме в Інтернаціональному легіоні

Шведка, яка має звання сержанта, зізнається: коли довідалася про початок повномасштабного вторгнення рф, не сумнівалася, що має бути на фронті. Водночас Кароліна Норденгріпп зазначила, що її родині усвідомити та прийняти це рішення було значно важче, ніж їй – ухвалити його.

Україну Кароліна твердо підтримувала упродовж усього часу від 24 лютого 2022 року. Вона неодноразово відвідувала нашу країну ще як депутатка. І навіть зробила патріотичне тату: український тризуб на передпліччі.
В одній із останніх поїздок, розповіла в Instagram Кароліна, її сусідом в автобусі був українець, який їхав у Бахмут. Вона бачила, як чоловік обіймав своїх дітей, перш ніж попрощатися з ними. Чула його оповідь, як він не спав останню ніч, проведену вдома, аби набутися з близькими, – і зрештою заснув, поки випадкова супутниця тримала його за руку.

Кароліна пообіцяла, що за першої нагоди нагадуватиме світові, яку ціну Україна платить нині за свою свободу. 

Та розмова залишила в душі шведки глибокий слід. Вона з гнівом запитувала: «Як нелюди, які розв’язали криваву війну в чужій країні, можуть спокійно жити і дихати?!». Кароліна пообіцяла, що за першої нагоди нагадуватиме світові, яку ціну Україна платить нині за свою свободу.

Читайте також: Волинський Герой: «Якби мені назад ногу, то був би на фронті»

Реклама Google

Telegram Channel