Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
 Росіянка хотіла вбити схожу на себе українку, щоб видавати себе за неї

Як дві краплі води: Вікторія Насирова (зліва) та Ольга Цвік (справа).

Фото із сайту bbc.com.

Росіянка хотіла вбити схожу на себе українку, щоб видавати себе за неї

Для цього пригостила «близнючку»... сирним тортом з отрутою

Суд у Нью-Йорку засудив росіянку Вікторію Насирову до 21 року позбавлення волі за звинуваченням у замаху на вбивство українки Ольги Цвік. Присяжні погодились із тим, що вона намагалася отруїти Цвік, щоб видати себе за неї.

Виявляється, ще в серпні 2016-го Вікторія Насирова прийшла до Ольги Цвік, майстра з нарощування вій, на косметичну процедуру. Із собою росіянка принесла чизкейк (сирний торт). З’ївши два шматки, третім вона пригостила Ольгу. Через деякий час українці стало погано, вона поча блювати, незабаром знепритомніла. За словами постраждалої, останнім її спогадом було те, як Насирова ходить кімнатою та збирає речі.

Наступного дня Ольгу знайшов її друг. Вона була непритомною, а навколо неї лежали розкидані пігулки. Жінку доправили до лікарні. Її ледве вдалося врятувати.

Коли Ольга повернулася додому, вона виявила, що в неї зникли паспорт, дозвіл на роботу в США, деякі прикраси, а також близько чотирьох тисяч доларів готівкою. Пізніше слідство встановило, що речі забрала Вікторія Насирова, яка схожа на Ольгу Цвік і вирішила її отруїти, щоб видати себе за неї.

Наступного дня Ольгу знайшов її друг. Вона була непритомною, а навколо неї лежали розкидані пігулки.

Зразки ДНК Насирової були виявлені в контейнері, в якому вона принесла чизкейк. Там же експерти знайшли сліди феназепаму – препарату, який має транквілізуючу дію.

Як дві краплі води: Вікторія Насирова (зліва) та Ольга Цвік (справа).
Як дві краплі води: Вікторія Насирова (зліва) та Ольга Цвік (справа).

 Помічник прокурора у справі Насирової повідомив, що вона раніше вже мала проблеми із законом. У 2015 році її звинуватили у вбивстві сусідки Алли Алексєєнко та викраденні її заощаджень.

Крім того, росіянку звинувачують у зберіганні наркотиків і пограбуванні чоловіків, із якими вона зав’язувала стосунки на сайтах знайомств. Її діяння лягли в основу документального фільму програми розслідувань CBS «48 годин» у 2017 році.

російські ЗМІ також повідомляли, що жінку підозрюють у вбивстві власників двокімнатної квартири, яку вона нібито потім продала.

Суд присяжних у Нью-Йорку визнав Вікторію Насирову винною за цілою низкою статей, включаючи замах на вбивство, заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю та крадіжки. Суддя Кеннет Холдер, призначаючи їй термін, назвав її «надзвичайно небезпечною жінкою».

Однак Насирова своєї провини не визнала, натомість нецензурно вилаялась на адресу судді, залишаючи залу засідань.

Макс МАЦА, bbc.com.

Читайте також на volyn.com.ua: «Воїн з Волині з-під обстрілів вивіз дев’ятнадцятьох поранених побратимів (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel