Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«Хлопчик» із банки згущеного молока допомагає ЗСУ

«Років 40 із гаком тому Вітя Усович намалював мій портрет...»

Фотоколаж із сайту tsn.ua.

«Хлопчик» із банки згущеного молока допомагає ЗСУ

Одеський історик та краєзнавець Олександр Бабіч (на фото), який понад 40 років тому став обличчям бренду Первомайського молочноконсервного заводу, нині для наших воїнів «ганяє тачки», знаходить рації та збирає аптечки

Мабуть, усім знайоме з дитинства згущене молоко із зображенням білявого хлопчика на етикетці. Як виявилося, це дитячий портрет Олександра Бабіча – відомого в Одесі краєзнавця та історика.

«У місті багато хто про це знає: Саша – це бренд-фейс згущенки. Той самий завод у Первомайську будував його дід, там працював його батько, ну й так вийшло, що малу дитину сфоткали для етикетки продукції. Але відомим став не цим. А тим, що Саша – один із найвидатніших одеських істориків. У нього є крута книга й лекції про наше місто періоду окупації німцями-румунами та підпілля. Він серед перших працював з розсекреченими архівами КДБ», – розповів одеський журналіст Денис Соколов.

Олександр Бабіч заснував туристичне агентство «Тудой-Сюдой» в Одесі. Він є автором книг, сценаріїв та статей про історію України та Південну Пальміру. Він також неодноразово брав участь в археологічних розкопках на території Одеси та області.

У 2017 році Олександр Бабіч розповів історію щодо свого портрета на етикетці. Він пояснив, що його дідусь, який обожнював малого Сашка, працював заступником директора Первомайського молочноконсервного заводу, тому онук міг собі дозволити «розкіш стати обличчям згущеного молока».

Його дідусь працював заступником директора Первомайського молочноконсервного заводу, тому онук міг собі дозволити «розкіш стати обличчям згущеного молока».

«Років 40 з гаком тому Вітя Усович намалював мій портрет, щоб потім із нього зробити етикетку на банку згущеного молока. Після кількох художніх і поліграфічних трансформацій мого лику стало багато, користі від цього мало», – писав Олександр Бабіч на своїй сторінці в Facebook.

Зараз він активно волонтерить – «ганяє» автівки, знаходить рації та збирає аптечки для ЗСУ. Українським захисникам він допомагає із 2014 року.

«У день загибелі Да Вінчі він виклав спільну фотографію з Дмитром і Аліною з прогулянки Одесою. З етичних причин хай вона залишиться на його сторінці. Але знайте, що ось ця світла дитина зі згущенки зараз такий правильний та світлий дядько», – написав Денис Соколов.

Карина БОНДАРЕНКО, tsn.ua

Читайте також: «Навіщо харків’янка Любов Бєсєда збирає рушники з волинською вишивкою»

Реклама Google

Telegram Channel