Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Вікторина з Волині: що могло поєднувати Гончара і Хемінгуея?

Переконані, Ви зможете розгадати це завдання!

Фото з архіву volyn.com.ua.

Вікторина з Волині: що могло поєднувати Гончара і Хемінгуея?

Звичайно, що... зброя. Український письменник створив роман «Людина і зброя», американський – «Прощавай, зброє!». Обоє воювали. А що об’єднує зброю і... спину?

Відповідь отримаєте уже після того, як ми нагадаємо запитання, яке ви змогли «розкусити» лише з другого разу. І то – лише кілька людей, хоча нічого складного там не було.

«Гранатобуз із секретом» – спецзавдання (2024)

Сьогодні ми заховали слово, яке називає вид певної діяльності, доступної не всім. А знайти, що ж це за лексема в гранатобузі, вам допоможе асоціативний ряд: Олесь Гончар; спочатку «ніч»;  потім «день»; квартет; мінімум 5; завжди 50; спина; Ернест Хемінгуей; згадується Хома; максимум 8; дует; два в одному; один; хідник; 1+2+2; часто доречна приказка про вовка, хоч буває і тоді, коли пані в літах на щось сердиться.

Що за слово ми заховали у гранатобузі?

І найшвидше відповідь на це запитання нам надіслав Микола Маїло із Житомира, який і розкрив свій секрет, як шукав захований нами предмет.

– Першого разу я вам вказав відповідь – слово «снайпер», – сказав пан Микола. – Бо що ж насамперед могло поєднувати Гончара і Хемінгуея? Напевне, твори. Переглянув – збіглося два: в українського письменника «Людина і зброя» (1960), а в американського – «Прощавай, зброє!» (1929). Потім прочитав, що обоє воювали... Але вже після уточнення запитання про «вид певної діяльності, доступної не всім» і цифри «50», я зрозумів, що це – біатлон. Зброю носять за спиною, мішень розташована за 50 метрів, патронів щонайменше 5, стріляють лежачи – «ніч», стоячи – «день», «квартет» – це командна естафета, «дует» – коротка змішана естафета. Приказка про вовка –

«Мерзни-мерзни, вовчий хвіст», бо біатлон буває взимку, але є і на роликах – літній, коли баба на піч сердиться...

Що тут скажеш – цікава розмова з цікавою людиною. Пан Микола отримає від редакції наш кухонний календар на 2024 рік (замовити його ще можна в пані Галини за номером – 0505562264).

А ми і вам пропонуємо долучитися до конкурсу. Принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?». Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (від початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився на грізний гранатобуз).

І сьогодні у нас буде завдання лише на один тур. Умови прості: відгадати, що ми заховали, а хто перший надішле відповідь на вказаний номер, той і стане переможцем та отримає спеціальний приз від Грицька Гарбуза.

«Гранатобуз із секретом» – спецзавдання № 3 (2024)

Нещодавно я отримав подарунок, який, на жаль, зараз носити не можу. Коли його побачив, то засміявся, мовляв, він і в нас мав би бути на видноті, як у тій країні. Згадалося дитинство і... вишні. А також ворони. І цей подарунок, який можна по-різному використовувати. Що це – вам допоможе розгадати асоціативний ряд про ту країну, де його – точніше брата українського аналога – дуже поважають: «Краще ... можуть бути», «пастка», «А-а...», «зображають чорним, хоч він мирний», «нема виходу», «найнижча – все одно... найвища», «все можуть...» і «королева Вікторія».

Що за предмет знаходиться у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 29 січня 2024 року (включно, але бажано найхутчіше) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: «4 сини і внук на фронті. Чи може нині хтось більше служити суспільству, ніж ця жінка з Волині?» (Відео)​.

Реклама Google

Telegram Channel