Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Петро Баранський у свої 102 роки сам ще пригощав гостей 

Здоров'я вам, брати Нікончуки! Обов’язково дочекайтеся ще однієї Перемоги!

Фото із сайту povorska-gromada.gov.ua

Петро Баранський у свої 102 роки сам ще пригощав гостей 

А брати-довгожителі Никанор та Василь Нікончуки переступили 90-літній рубіж

 

Голова ветеранської організації Петро Мохнюк із 102-річним  Петром Баранським.
Голова ветеранської організації Петро Мохнюк із 102-річним Петром Баранським.

Брати Никанор та Василь Нікончуки – ті, про кого говорять «щасливі у літах і дітях». Дідусі є одними з найстарших мешканців Поворська, що на Ковельщині

Никанору Себастьяновичу 17 грудня 2023 року виповнилося 96, а Василю Себастьяновичу 14 січня 2024-го – 90 літ.

Народилися брати у селі Смолярі в бідній, але працьовитій багатодітній родині. На сьогодні з 9 дітей лише вони топчуть ряст на землі. Пережили лихоліття Другої світової війни. А старшому Никанору, інваліду війни, довелося ще й повоювати в Японії. 

Нікончуки створили свої сім’ї, побудували хати, посадили дерева, виховали дітей... А ще все життя сумлінно трудилися: Никанор – біля трактора, за майстерність його й називали «доктором техніки»; а Василь – у колгоспі біля коней, яких змалку обожнював завдяки батьку та тримав майже до 85-річного віку.

Обидва брати вже поховали своїх дружин. Тепер проживають у домівках самі, проте, дякувати Богу, ще можуть дати собі раду і не почуваються одинокими та забутими. Батьків щодня обов’язково провідують діти. Їх у Никанора троє – Євгенія, Тетяна й Петро, а у

Василя двоє – Сергій та Марія. Мають і внуків, правнуків.

Днями у родини випала чудова нагода знову зібратися докупи: у сімейному колі відзначили 90-річний ювілей Василя Себастьяновича. За святковим столом посиділи, душевно погомоніли, позгадували минуле, почерпнули сили й енергії з духовного джерела батьківського дому, коли ще живі найдорожчі і найрідніші люди.

А найстаршому любомльчанинові – Петру Гнатовичу Баранському 12 січня виповнилося 102 роки.

Довгожитель у день своїх уродин сам зустрічав та пригощав гостей. Петро Гнатович має двох доньок, трьох онуків і двох правнуків.

Привітати почесного жителя Любомля –102-річного Петра Баранського – завітали голова ветеранської організації Петро Мохнюк разом із представниками місцевої влади.

Дідусь ще і стежку від снігу самотужки до дверей прочищає, і дров сам принесе, грубку натопить. 

За чаркою вина з гостями Петро Гнатович висловив надії на краще і віру в Україну, в її неодмінну Перемогу та процвітання:

«За Україну боролись і будуть боротись до тих пір, поки вона не буде самостійна і життєрадісна. А буде, я впевнений, що буде».

Петро Гнатович Баранський – ветеран Другої світової, якого мобілізували у 1943-му, а згодом комісували через травму. Багато років очолював Любомльську районну організацію ветеранів війни й праці та є давнім учасником народного аматорського хору ветеранів війни і праці «Осіннє золото».

Своїм секретом довголіття токар, агроном, більш як 20 років голова колгоспу та голова сільської ради називає здоровий спосіб життя і те, що ніколи не робив нікому зла. 

Любов ВОЛИНЮК.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У громаді на Волині кращих спортсменів відзначили стипендіями.

Реклама Google

Telegram Channel