Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
«Пташки» Poseidon не бояться російського РЕБ

А в машині управління «Посейдонами» є все для комфортної роботи екіпажу – спеціальний пульт управління, робоче місце пілота, оператора, артилериста, зв’язківця.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

«Пташки» Poseidon не бояться російського РЕБ

Лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко передав три такі комплекси БПЛА з машинами управління бійцям 35-ї бригади морської піхоти, 56-ї окремої мотопіхотної бригади та 132-го окремого розвідбату

 

 

Загалом це 9 «пташок», а також три спеціально оснащені пересувні пункти управління на базі вантажівок DAF. Їх виготовляють на виробничих майданчиках ГО «Справа громад».

Вартість однієї «пташки» – близько 100 тисяч євро, але вони того варті. Як розповідають військові, безпілотник має багато переваг: «Перша – вертикальний зліт-посадка. Друга – він стійкий до РЕБу. В нього дуже чітка камера, хороший зум. Є тепловізор». У машині управління є все для комфортної роботи екіпажу – спеціальний пульт управління, робоче місце пілота, оператора, артилериста, зв’язківця. Це підвищує якість роботи.

Вартість однієї «пташки» – близько 100 тисяч євро, але вони того варті.

Порошенко привітав екіпажі, які вже пройшли навчання і готові працювати із безпілотниками. «Ми не лише передаємо «Посейдони», а й забезпечуємо якісне навчання та підготовку пілотів. Цей алгоритм – виготовлення дронів, навчання пілотів та забезпечення їх комплексами – працює добре і, як ми бачимо на полі бою, ефективно. Тому ми з нашими виробничими партнерами щоразу намагаємося робити «Посейдони» досконалішими. Вже незабаром надійде нова партія, яка має бути ще ефективнішою за ці», – пояснює п’ятий Президент.

«Також дякуємо Одеській міській раді, яка профінансувала 50% вартості одного з комплексів «Посейдон», – наголосив він.
Загалом від початку повномасштабного вторгнення Порошенко спрямував на допомогу ЗСУ понад 3,6 млрд власних коштів. Разом із донатами, які збирає ГО «Справа громад», сума підтримки армії перевищила 
4,2 млрд грн. 

Ольга СОКОЛОВА.

Читайте також: Радник голови Офісу Президента вважає, що Європа має припинити допомогу біженцям з України​.

Реклама Google

Telegram Channel