Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
На Волині депутат облради вніс заставу у 900 000 гривень і вийшов з-за ґрат

Тільки не заздріть! Самі знали, за кого голосували...

Фотоколаж із сайту «Суспільне Луцьк».

На Волині депутат облради вніс заставу у 900 000 гривень і вийшов з-за ґрат

Бачите, шановні громадяни, яких інтелектуальних, ініціативних, креативних людей, які знають, як «кувати гроші», як мати райське сьогодення і боротися ще «за краще майбутнє», ви обираєте в наш місцевий парламент. Хвала вам і честь за це. Бо справді: щоб оперувати такими грішми, треба мати голову на плечах. Хіба не так?

Отож, 12 вересня 2023 року біля стадіону у місті Володимирі затримали депутата Волинської обласної ради від фракції «За майбутнє» і заодно директора  Володимирського спортивного ліцею Валентина Кошельника (на фото).

Як тоді зазначили у НАБУ, затримали його під час одержання неправомірної вигоди у сумі 35 тисяч доларів США. За ці кошти він обіцяв посприяти громадянину у придбанні земельної ділянки, що розташована на території однієї з територіальних громад Волинської області, для створення на ній підприємства з утилізації відходів...

У разі доведення вини депутату загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Антикорупційний суд заарештував депутата Кошельника з альтернативою застави в розмірі 900 тисяч гривень. Як інформує slovoidilo.ua, ці кошти були внесені і його відпустили під такі обов’язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із Волинської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками.

А цими днями стало відомо, що спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Волинської обласної ради від фракції «За майбутнє» Валентина Кошельника.

«17 січня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно депутата Волинської обласної ради, який обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України», – інформує прокуратура. У разі доведення вини депутату загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Василь КІТ.

Читайте також: ЗМІ розкрили схему виїзду чоловіків з України за сприяння Волинської ОВА.

Реклама Google

Telegram Channel