Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
На Волині сиділи за ґратами й видурювали кошти у рідні полонених

Ошуканці представлялися військовослужбовцями збройних сил рф чи пвк «вагнер» і обіцяли за грошову винагороду повернути їх на Батьківщину.

Фото із сайту vechirniy.kyiv.ua.

На Волині сиділи за ґратами й видурювали кошти у рідні полонених

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення трьома громадянами в складі організованої групи шахрайств у великих розмірах та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом 

За даними  слідства, двоє засуджених, які відбувають покарання у Маневицькій виправній колонії №42, разом зі спільником з волі налагодили злочинну схему видурювання коштів у громадян, родичі яких – військовослужбовці ЗСУ – перебувають у ворожому полоні чи зникли безвісти.

Ошуканці, які із соцмереж дізнавалися про безвісти зниклих та полонених, представлялися військовослужбовцями збройних сил рф чи пвк «вагнер» і обіцяли за грошову винагороду повернути їх на Батьківщину. Іноді для правдоподібності навіть дозволяли родичам хвильку порозмовляти із «сином», який перебуває у полоні.

У ході обшуків, проведених 7 квітня 2023 року, у фігурантів провадження було вилучено 7000 доларів США, боєприпаси, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи. На все вилучене накладено арешт.

Але цей випадок – не останній у цій виправній установі. Днями стало відомо, що волинські поліцейські припинили злочинну діяльність групи шахраїв.

У Маневицькій виправній колонії 27-річний засуджений разом з двома спільниками телефонували до водіїв таксі, представляючись адміністратором ресторану чи кафе, та просили забрати неіснуюче замовлення у гіпермаркетах, оплативши його у терміналах. Водії вносили кошти, поповнюючи абонентські номери, які їм диктував шахрай. Залишалося доставити «замовлення» за додаткову винагороду, однак після оплати неіснуючих товарів у терміналах зв’язок із шахраєм пропадав.

Поліцейські задокументували щонайменше 20 таких епізодів. Загальна сума збитків становить близько 100 тисяч гривень.

Наталія МУРАХЕВИЧ.

Читайте також: На Рівненщині жінка померла під час лікування зубів​.

Реклама Google

Telegram Channel