Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Чому у волинському прикордонні  з білоруссю літали дрони?

Для охоплення більшої площі огляду були залучені безпілотні літальні апарати.

Фото із сайту УДСНС у Волинській області.

Чому у волинському прикордонні з білоруссю літали дрони?

Так волинські рятувальники моніторили паводкову ситуацію в Камінь-Каширському районі

 Учасники моніторингової групи об’їхали території, що зазнали підтоплення,  на снігоболотоході «Богун».
Учасники моніторингової групи об’їхали території, що зазнали підтоплення, на снігоболотоході «Богун».

Рейдова група, за повідомленням пресслужби управління ДСНС у Волинській області, обстежувала, зокрема, обстановку на річці Стохід поблизу селища Любешів та прилеглих до нього сіл Зарудче й Заріка, а також територій поблизу річки та стан місцевої дамби. Моніторинг відбувся за участю посадовців Любешівської територіальної громади.

Учасники моніторингової групи об’їхали території, що зазнали підтоплення, на снігоболотоході «Богун». Для охоплення більшої площі огляду були залучені безпілотні літальні апарати: співробітники ДСНС провели аеророзвідку місць підтоплення та оглянули споруджені напередодні укріплення берегової лінії річки та дамби.

Через значне потепління та надмірні опади на території Волині розпочався зимовий паводок. Внаслідок цього на заплави вийшли річки Прип’ять у Ковельському та Стохід у Камінь-Каширському районах.

Заходи спрямовані на запобігання підтоплення домоволодінь та контроль стану рівня води з метою оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації та надання допомоги людям у випадку їх ускладнення. 

За інформацією Регіонального водного офісу у Волинській області, з середини грудня 2023 року через значне потепління та надмірні опади на території Волині розпочався зимовий паводок. Внаслідок цього на заплави вийшли річки Прип’ять у Ковельському та Стохід у Камінь-Каширському районах. У північних районах області станом на 18 січня підтоплено 4 090 гектарів сільськогосподарських угідь 
і присадибних ділянок. 

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Реклама Google

Telegram Channel