Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
71-річна галичанка поборола рак легень 4-ї стадії

Лікарка-онкологиня хіміотерапевтичного відділення Львівського онкоцентру Іванна Дуда з пацієнткою пані Ганною.

Фото – Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр.

71-річна галичанка поборола рак легень 4-ї стадії

Хоча жінка, дізнавшись про страшний діагноз, не вірила, що буде жити

У Львові медики підтвердили ефективність експериментального лікування, яке допомогло 71-літній Ганні здолати онкозахворювання на 4-й стадії.

Як повідомляє «Українська правда. Життя», до медиків вона звернулася вісім років тому, коли відчула біль у грудній клітці.

«Закололо під лопаткою – спершу не звертала на це уваги, але з кожним днем мені ставало гірше. Стан погіршувався навіть після того, як мені прописали ліки. Вдруге я звернулася до лікаря, коли вже почали боліти груди», – розповідає жінка.

Після обстеження пані Ганну направили до онкоцентру, де медики виявили онкологічне захворювання легень у четвертій стадії з метастазами в легені, плевру та кістки.

«Пацієнтка мала сильний больовий синдром, приймала наркотичні препарати для знеболення і ми запропонували їй участь у клінічному дослідженні. Вона погодилась», – розповіла лікарка-онкологиня хіміотерапевтичного відділення Львівського онкологічного регіональному лікувально-діагностичного центру Іванна Дуда.

Закололо під лопаткою – спершу не звертала на це уваги, але з кожним днем ставало гірше.

У рамках лікування Ганна отримувала шість циклів хіміотерапії в поєднанні з новим препаратом імунотерапії, який на той момент ще не був зареєстрований, а лише проходив клінічні дослідження.

Імунотерапія допомагає власній імунній системі боротися з онкологічним захворюванням, каже лікарка.

«Ракові клітини настільки маскуються, що наш організм не розпізнає їх і тому не бореться з ними. Імунотерапія, так би мовити, знімає камуфляж із ракових клітин, організм бачить, що вони чужі, і починає боротися з ними. Так імунна система не дає прогресувати хворобі», – розповідає Іванна Дуда.

За словами медиків, завдяки лікуванню в Ганни зникли болі, а хвороба перестала прогресувати.

Фармацевтична компанія, яка проводила дослідження, й надалі забезпечує жінці безкоштовну імунотерапію цими ліками. Для підтримки результату пані Ганні необхідно раз на три тижні отримувати імунотерапію.

«Я не вірила, що вийду з цього (онкологічного захворювання. – Ред.), – каже Ганна і додає: – Тепер я переконалася, що онкологічне захворювання – не вирок».

Анастасія ПОЯ.

Реклама Google

Telegram Channel