Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Криза довіри

«Ми маємо об'єднатися навколо ЗСУ, а не підривати довіру до військового командування».

Фото: Відкриті джерела.

Криза довіри

Перші шпальти світових ЗМІ знову про Україну. Правда, не так, як нам зараз потрібно, бо там про розкол, а не про єдність. FT, ВВС, The Economist, NYT

Й зовсім не так, як хотілось би Банковій. Не той портрет. На фото – не Зеленський. Залужний. З компліментарними словами про Головнокомандувача і про кризу довіри ОП до генерала, який має значно більшу підтримку і любов українців, ніж сам Президент.

Ці статті наближають розв'язку і кадрові рішення. Хоч для Президента було б правильніше позбутися тих, хто тримав його в теплій ванні швидкої перемоги і накручує на ненависть до всіх навколо – проти опозиції, Порошенка, Залужного, союзників, військових, хто там ще поганий? А так, всі погані, окрім 5–6 менеджерів, старших радників і позитивних блогерів.

На цьому фоні моралізаторство тих, хто закликав довіряти тільки офіційним повідомленням, виглядають кумедно.

По-перше, всі добре пам'ятають офіційні повідомлення дворічної давнини про «ніякої війни не буде, ви панікьори».

По-друге, робота із джерелами – це важлива складова професійної журналістики. І якщо три достовірні джерела підтверджують інформацію, значить, це правда.

Західні ЗМІ чітко розписали, чому рішення таки поставили на паузу – реакція партнерів, суспільства, кадрова криза, бо не знайшли охочих.

Окрема мова – офіційні комунікації в умовах зачистки свободи слова і марафону.

ТГ Міністерства оборони в стилі КВН «офіційно повідомляємо – це неправда» було найгіршою з можливих комунікацій, що справедливо обурило журналістів.

Від Банкової був перший за багато місяців війни вихід у світ прессекретаря Президента. Народ навіть забув, що він існує, бо звик до офіційних повідомлень від Банкової в іншій стилістиці.

Главі держави треба зустрітися з лідерами фракцій. Аби чесно поговорити, як ми разом маємо пройти цей важкий рік. Аби зберегти державність. Ми вже запізнилися з переформатуванням недолугої монобільшості і створенням уряду національного порятунку. Ми маємо об'єднатися навколо ЗСУ, а не підривати довіру до військового командування. Нам треба негайно закрити марафон, який висмоктує з бюджету мільярди.

Але ті, хто поряд із Президентом, радять йому абсолютно протилежне.

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат України, фракція «Європейська Солідарність».

Читайте також: «Кому з українців у березні підвищать пенсію».

Реклама Google
 

Telegram Channel