Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині запитали: «Хто з тварин «може бути другом Вовка із «Ну, постривай!»?

«І я хочу бути фотокором!».

Фото Михайла МАРКІВА.

На Волині запитали: «Хто з тварин «може бути другом Вовка із «Ну, постривай!»?

Чесно кажучи, ми теж не могли уявити, коли взялися для вас готувати запитання, що ці красиві, милі, пухнасті, чисті – найчистіші тварини серед гризунів на планеті, яких ви так любите часто годувати, можуть бути хижаками 

Але перед тим, як остаточно відкрити вам карти, маємо нагадати запитання, в якому ми й заховали цих миленьких хижаків.

«Гранатобуз із секретом» – 4 (2024)

Одразу подаємо асоціативний ряд, пов’язаний із захованим нами фото: «один із найбільших винаходів людства», «комета», «політ», «кульбаба», «новорічне дерево», «нема в Антарктиді», «тезка» космічної мандрівниці», «прикраса звіра, часто хворого на сказ», «стрибки з...», «гуля», «рука», «Попелюшка», «рагуль», «може бути другом Вовка із «Ну, постривай!».

Фото якої тварини ми заховали у гранатобузі?

Що літати ці звірятка вміють – знали, а от те, що крім рослинної їжі, охоче харчуються пташиними яйцями і навіть нападають на молодих зайчат, – точно не знали. А це ж такі, здавалося б, миленькі-рідненькі... білочки. Ось так.

Виявляється, що білка за тиждень з’їдає кількість їжі, що дорівнює масі її тіла. 

А хвіст у тваринки є не просто прикрасою, а в ньому полягає й увесь секрет спритності. Бо свій хвіст білка використовує як кермо: завдяки йому вона може стрибати з дерева на дерево на 15 метрів по кривій і на 4 метри по прямій (крім звичайних білок, існують ще й білки-летяги, які здатні літати на значно більшу відстань, у польоті ширяти і навіть змінювати напрямок руху). Хвіст білки виконує роль парашута: навіть при падінні із 30-метрової висоти вона залишиться живою і неушкодженою. При цьому на землі білка стрибає не так далеко: всього на 1 метр в довжину.

Хто з наших учасників надіслав правильну відповідь – «білка» – дізнаєтесь уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а також на сайті volyn.com.ua.

 

 Нам же час знову вас інтригувати. Тож поїхали!

«Гранатобуз із секретом» – 7 (2024)

А сьогодні ми заховали сина відомих батьків. Особливого. І ви теж його дуже добре знаєте. Принаймні, кожен із нас його бачив, але не вживу. 

Асоціативний ряд із ним: якщо думати приземлено, то «магазин», «шия», «гора», «вода», навіть «тварина» і «політика Ющенка», якщо відчувати натхнення, тоді – «сузір’я», «блискавка», «ракета», «джерело», «думка», «мрії»...

Чиє зображення ми заховали у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 23 березня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Перемога» (Валерій Залужний, Житомирщина).

Приємних Вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: Клята росія готувала ядерний удар по Волині або Львівщині?​.

Реклама Google

Telegram Channel