Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
«Дрон  показував мені, куди повзти»

Юрій Маленок розповідає історію свого спасіння.

Фотоколаж із сайту tsn.ua.

«Дрон показував мені, куди повзти»

Боєць бригади «Буревій» розповів про свій порятунок, хоча вже почав прощатися із життям

Після того, як ЗСУ вибили окупантів з Київської області, Юрій Маленок підписав контракт із бригадою, якій згодом дали  назву «Буревій». На одному із завдань він отримав важке поранення, після чого проходив складну реабілітацію. Попри можливість більше не воювати, вирішив залишитися в армії. Як саме він отримав поранення, військовий на позивний Артист розповів для ТСН.

За його словами, під час одного бойового завдання стався обстріл. Один уламок влучив в ногу і пробив п’ять сантиметрів кістки. Тоді над головою почав літати дрон. Військовий каже, вже почав прощатися із життям. «Чую літає дрон. Я думаю все, мені «капець».

Один уламок влучив в ногу і пробив п’ять сантиметрів кістки.

Зараз скид і я з цієї ями не виберусь. Я перевернувся на живіт і лежу – може подумають, що я вже « задвохсотився».А дрон такий вниз – вверх, вниз – вверх прямо наді мною. Думаю, «була не була», повертаюсь і махаю. І це були наші хлопці, показували мені, куди повзти, тому що я почав губитися в дорозі. А тут вже було мінне поле, і вони мені показали, що туди не треба, отак лізь», – розповів Юрій Маленок.

Він переніс вже дев’ять операцій за рік, але кістка й досі не заросла.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel