Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Що було  в записці 1941 року, захованій на даху

Лист був захований у цій сірниковій коробці.

Фото із сайту agvespa.be.

Що було  в записці 1941 року, захованій на даху

У 2020 році будівельник знайшов послання з минулого з порадами для майбутніх поколінь на випадок нової війни

Під час ремонту церкви Святого Якова в Антверпені (Бельгія) робітник виявив сірникову коробку, яка була вмонтована в орнамент на стелі. Коли він її відкрив, то знайшов записку, в якій детально описувалися погані умови праці, в яких доводилося працювати таким робітникам, як він, а також – деякі поради для наступних поколінь. Вона була датована 21 липня 1941 року.

Її підписали четверо чоловіків – Джон Янссен, Джул Гізелінк, Луї Шантрейн і Юл Ван Гемелдонк, які пояснили, що ремонтували цю стелю 82 роки тому.

Ось текст знайденого повідомлення: «Коли цю стелю треба буде розфарбовувати знову, нас вже не буде на цій землі. Ми повинні сказати наступним поколінням, що у нас не було щасливого життя. Ми пережили дві війни: одну у 1914 році, іншу – у  1940-ому. І це багато значить. Ми працюємо тут, ледь не вмираючи з голоду. Ми хочемо дати пораду наступним поколінням на випадок, якщо прийде інша війна. Майте про запас достатню кількість їжі: рис, каву, борошно, тютюн, зерно, пшеницю, щоб вижити. Насолоджуйтеся життям на повну. Побачимося, друзі!».

Ця дивовижна знахідка зібрала сотні вподобань у соціальних мережах, а в коментарях люди висловлювали надію, що сім’ї цих чотирьох чоловіків розшукають, щоб вони могли прочитати записку самі.

Костянтин ПОНОМАРЬОВ.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel