Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Під виглядом капелана намагався шпигувати за десантниками (Відео)

Речник СБУ Артем Дехтяренко повідомляє подробиці викриття.

Фото із сайту ssu.gov.ua.

Під виглядом капелана намагався шпигувати за десантниками (Відео)

У Києві співробітники СБУ затримали «крота в рясі» з російської розвідки. Ворог хотів «завести» свого агента до штабу Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ під виглядом капелана

Він мав шпигувати за місцями базування десантників та їх переміщенням у напрямку передової.

Для цього отримав завдання встановлювати довірливі стосунки з командуванням підрозділів Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Служба безпеки своєчасно викрила «крота», встановила його російських кураторів і задокументувала їхню розвідувальну активність.

Наступним етапом було затримання зловмисника, коли він уже проходив співбесіду у штабі командування українських десантників щодо «зарахування» до лав ЗСУ.

За даними слідства, затриманим виявився головний спеціаліст одного із департаментів Київської обласної військової адміністрації. Посадовець був дистанційно завербований кадровим співробітником 317-го розвідувального центру головного управління генштабу збройних сил росії (відомого як ГРУ). Щоб видавати себе за капелана, киянин зробив собі фальшиву довідку про нібито приналежність до парафіян однієї з конфесій.

До цього російська спецслужба давала йому «випробувальні» завдання ще під час його роботи у військовій адміністрації. Комунікацію з агресором він підтримував через анонімний чат у месенджері, уточнили в СБУ.

Василь КІТ.

Читайте також: Сьогодні авторові пісенної збірки «Волинь моя» і гімну краю виповнилося б 83.

Реклама Google

Telegram Channel