Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Казково про головне від Сашка Лірника

А ви слухали казки від Сашка Лірника, які – для дітей і… для дорослих?

Фото із сайту ukr.net.

Казково про головне від Сашка Лірника

– Мам, я вже так хочу Сашка Лірника слухати, що ти собі не уявляєш! – син нетерпляче чекає, поки настане час вечірньої казки

У наших із моїм першокласником вечіркуваннях перед сном з’явилася нова традиція: замість казок та історій від мами вмикаємо на телефоні невеличкі відео із Сашком Лірником. І це такий корисний досвід, що просто мушу поділитися ним із вами.

Так, як розповідає цей знаний українець, не вміє ніхто. А все тому, що будь-яку добре відому казку він «заземляє» кількома фразами про сьогоднішню дійсність. І виходить у нього неймовірно влучно. Наприклад, отой юнак, який серед трьох доріг обирає замість шляхів багатства і «бути одруженим» – третій – невідомий, обов’язково з його благословення буде справжнім козаком, таким, як теперішні воїни ЗСУ, що на перше місце ставлять волю, свою державу, а потім – особисте життя.

В «Івасику-Телесику» готуйтеся почути критику на адресу перших табунців гусенят, які не брали хлопчика на крилята. Адже відкладати добрі справи на потім – ну ніяк не можна! 

В «Івасику-Телесику» готуйтеся почути критику на адресу перших табунців гусенят, які не брали хлопчика на крилята. Адже відкладати добрі справи на потім – ну ніяк не можна! 

Навіть про Котигорошка розповість та підсумує, що це – казка про те, щоб не зраджувати одне одного та любити свою Україну. Спостерігаю, як син сприймає казку за казкою, у яку так правильно і невимушено автор вплітає те, що називаємо патріотичним вихованням. І мимохіть сама кидаю своє читання і слухаю талановите оздоблення вже добре відомого. І, що важливо, ця людина має право звертатися до моєї та інших дітей із таким словом.

До речі, справжнє ім’я Сашка Лірника – Олександр Власюк. Народився він в Умані, що на Черкащині. Йому 61 рік. За фахом – інженер-будівельник та кораблебудівник. Але життя закинуло його у творчі професії. Він – учасник музичного гурту «Вій», сценарист, актор, телеведучий, казкар-лірник. Адже вміє він і на лірі, і на гітарі грати, а ще – володіє даром розповідати. Та й не з чужого досвіду знає, що каже, бо активно волонтерить: їздив на передову з концертами, виступав у дитбудинках, інтернатах, активно збирає і допомогу для ЗСУ, за що має нагороду від Генерального штабу. А мова у казкаря така багата на гарне українське слово, що й подумаєш, слухаючи, а чом, і не солов’їна? І тепер частенько слухаємо ми із сином казки Лірника удвох, переглядаючись у найколоритніших моментах.

Маєте свої відкриття, як жити з дітьми дружно й цікаво, діліться. Наші адреси: [email protected] або ж [email protected], а поштова – 43016, м. Луцьк, вул. Ковельська, 2, «Цікава газета на вихідні».

Оксана КОВАЛЕНКО, мама.

Читайте також: Чи можна силою втримати молодь у воюючій країні?.

Реклама Google

Telegram Channel