Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Соловйов на всю росію легітимізував убивства українців

«Слова пропагандиста – це винятково продовження російських цивілізаційних традицій».

Фотоколаж із сайту youtube.com.

Соловйов на всю росію легітимізував убивства українців

Огидний російський пропагандист під час однієї зі своїх телевізійних програм закликав знищити Харків і Київ . Ця заява цілком відповідає «розлюдненню» російської влади та пропаганди, яке ми спостерігаємо після теракту під москвою

Так, у росії і раніше були жахливі тортури, знущання з людей та інші злочини. Однак жоден із режимів не хизувався цими злочинами по телебаченню, сподіваючись на розуміння та радість власного суспільства.

Заклики знищити Харків і Київ також відповідають загальному «мейнстриму», хоча не відповідають логіці, з якою владімір путін починав війну проти України. Адже головним гаслом війни завжди був «захист» російськомовного населення. Його російська армія мала «звільнити» від міфічних нацистів та їхніх західних «покровителів», які нібито захопили владу в Україні.

Але тепер виявляється, що соловйов нікого звільняти від «нацистів» не збирається, а бажає тотального знищення міста, яке ще недавно путін та інші російські чиновники називали «російським». Він бажає знищення і населення цього міста, якому, мовляв, потрібно дати 48 годин для того, щоб воно встигло залишити Харків, який буде «приречений на знищення».

Якщо ви запитаєте в соловйова, як можна знищити Харків або Київ, який пропагандисти з часів імперії називали «матір’ю міст російських», то він вам відповість, що нікого «їхнього» там вже не залишилося... 

Отож, визвольний похід російської армії перетворюється на похід завойовників, які хочуть знищити населення країни, у яку намагаються увійти.

Тут є певні суперечки з логікою, але нема суперечок із реальністю. Дії окупантів у Бородянці, Бучі та інших містах України продемонстрували, що російські війська отримали від свого командування наказ щодо фізичного знищення тих, хто проживає в Україні.

Тепер соловйов просто легітимізував ці наміри путіна та його оточення.

Не потрібні жодні ілюзії – росія має чітку програму остаточного вирішення «українського питання», яка нагадує ту програму, із якою Адольф Гітлер підходив до єврейського народу.

Саме у фізичному знищенні такі диктатори бачать натхнення та силу власних народів, які живуть заради вбивств і знущань з інших. Сучасна росія – прекрасна ілюстрація тієї ситуації, коли суспільство втрачає людське обличчя та чекає, коли рахунок їхніх жертв буде йти на мільйони. Тільки в масовому винищенні населення росія бачить сенс свого існування на політичній карті світу.

Якщо ми з вами розуміємо, що вся історія росії – це історія холоднокровних убивць, то чому ми маємо дивуватися тому, що соловйов пропонує знищити Київ та Харків? Слова пропагандиста – це винятково продовження російських цивілізаційних традицій.

Іноді здається, що росія з’явилася на політичній карті світу тільки для того, щоб бути територією терору, вбивства та втрати людської подоби. Може, такі держави теж потрібні? Щоб інші країни дивилися на них, як у чорне дзеркало, й усвідомлювали, якими не треба бути. Та яким може бути приклад справжньої відмови від людської подоби, коли він робиться на рівні цілої держави.

Віталій ПОРТНИКОВ, публіцист, письменник, журналіст, оглядач «Радіо Свобода». 

Читайте також: Ми тримаємось рівно стільки, скільки тримаються ЗСУ. Колонка волинського журналіста​.

Реклама Google

Telegram Channel