Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Петро Порошенко: «Ми – не росія, ми маємо берегти своїх воїнів»

«Я вважаю злочином те, що побудовою фортифікацій не займалися весь цей час».

Фото із сайту 5.ua.

Волинь-нова

Петро Порошенко: «Ми – не росія, ми маємо берегти своїх воїнів»

Тому ситуація на фронті вимагає від України максимальної концентрації зусиль для швидкої побудови фортифікаційних споруд

Про це заявив Петро Порошенко в ефірі програми «Політклуб з Віталієм Портниковим» на телеканалі «Еспресо». Він нагадав, що сумнозвісна «лінія Суровікіна» була збудована росіянами за два місяці і стримала наш контрнаступ у 2023-му. Натомість українська влада лише в лютому цього року виділила кошти на будівництво фортифікацій.

«Я вважаю злочином те, що побудовою фортифікацій не займалися весь цей час, – констатує Порошенко. – Я маю досвід побудови фортифікаційних споруд у 2014 році. І це не може бути якимсь «закритим клубом». Тоді було розписано: кожна область брала на себе ділянку в чітко визначену кількість взводно-опорних пунктів. Кожне велике підприємство, кожна будівельна компанія, кожен завод залізобетонних конструкцій, кожен лісгосп мав своє завдання. І тут не можна виправдати це тим, що це є державна таємниця, бо росіяни з супутника бачать кількість зірок на погоні нашого військовослужбовця. Нам треба якісно підготувати це», – вважає лідер «Європейської Солідарності».

І наголошує: Україна має берегти кожного свого солдата, і задля цього необхідно впроваджувати технологічні воєнні рішення.

«Ми – не росія, і не можемо собі дозволити використовувати штурмові групи, тому що мобілізаційний ресурс російської федерації становить 25 млн людей, якщо їх можна назвати людьми. Мобілізаційний ресурс України в нинішньому стані дорівнює мільйону», – констатує Порошенко.

«Тому кожного українського воїна нам треба берегти. І для цього я запропонував дуже важливу програму, вона називається Save Soldiers – це натівська програма, де кожен воїн має бути забезпечений всім необхідним, що дозволить максимізувати ефективність його перебування в ЗСУ. Починаючи від бронежилета і кевларового шолома, засобів РЕБ, тепловізора, зброї, боєприпасів – і завершуючи дуже якісним тренінгом, який створює мотивацію», – наголошує п’ятий Президент України.

Реклама Google

Telegram Channel