Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Що ж сьогодні заховали журналісти на Волині? «По сей день Посейдон посідає свій трон...»

Пегас – крилатий кінь, який носив блискавки Зевса.

Колаж газети «Волинь».

Що ж сьогодні заховали журналісти на Волині? «По сей день Посейдон посідає свій трон...»

А знаєте, як звати одного з його синів, який «як фугас, пролетів  і погас»?

От саме цього сина, оспіваного разом із батьком Ліною Костенко, ми і заховали.

Читайте ще раз уважно завдання, в якому більшість із вас так і не розгадала код до нашої шифровки про найвідомішого нащадка Посейдона, та дивіться – де дали маху.

«Гранатобуз із секретом» – 7 (2024)

А сьогодні ми заховали сина відомих батьків. Особливого. І ви теж його дуже добре знаєте. Принаймні, кожен із нас його бачив, але не вживу.

Асоціативний ряд із ним: якщо думати приземлено, то «магазин», «шия», «гора», «вода», навіть «тварина» і «політика Ющенка», якщо відчувати натхнення, тоді – «сузір’я», «блискавка», «ракета», «джерело», «думка», «мрії»...

Чиє зображення ми заховали у гранатобузі?

А відповідь – знайома для вас із дитинства. Це – Пегас – крилатий кінь, у давньогрецькій міфології, син Посейдона і Медузи, носій блискавок Зевса. Під ударами копита Пегаса виникло джерело на горі Гелікон – місце знаходження муз.

Він має такий вигляд, оскільки горгона Медуза зачала його від Посейдона, котрий набув подоби коня чи птаха. Коли герой Персей обезголовив Медузу, з її тіла з’явилися Пегас і воїн Хрісаор. Персей, схопивши відрубану голову, втік завдяки шапці-невидимці...

У пізній античності зліт Пегаса трактувався як алегорія безсмертя душі. У наш час його вважають символом польоту поетичного натхнення.

Кому сприяли музи, і він все ж таки зумів відгадати слово-відповідь – «Пегас» – дізнаєтесь уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а також на сайті volyn.com.ua.

Нам же час знову вас інтригувати. Тож – поїхали!

«Гранатобуз із секретом» – 10 (2024)

Сьогодні у нас фотозапитання.

 

 Придивіться уважніше до цього предмета – і дайте відповідь на запитання: «Що за «веселих братів» «убив» «нащадок» «сестри» цього предмета?»

Слово-відповідь і буде предметом, який ми заховали сьогодні. Їх – хоч бувають і «в однині» – ви маєте вдома, але уже, як правило, трохи не таких. Хоча раритети ніхто не викидає...

Що за предмети – «веселі брати» – ми заховали у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 11 квітня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Перемога» (Валерій Залужний, Житомирщина).

Нехай Пегас дасть Вам натхнення!

Читайте також: Скільки «Шахтар» платить суперникам «Динамо», щоб вони по-особливому старались.

Реклама Google

Telegram Channel