Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Уміє класно і борщ зварити, ​і гол забити

«Може, вже й чоловіка завести – аби полички у квартирі для моїх нагород чіпляв?»

Волинь-нова

Уміє класно і борщ зварити, ​і гол забити

Ольга Овдійчук народилася на межі Рівненської та Волинської областей, починала грати з хлопчаками-однолітками й «доросла» до статусу зірки українського футболу

А таки «кльова пара»: кращі футболіст і футболістка України 2017 року – козак бразильського походження Марлос і волинянка Ольга Овдійчук.
А таки «кльова пара»: кращі футболіст і футболістка України 2017 року – козак бразильського походження Марлос і волинянка Ольга Овдійчук.

 Дівчину-волинянку, яка з’явилася на світ і виросла у селі Дюксин Костопільського району Рівненщини, вдруге поспіль назвали кращою футболісткою країни! Гравчиня Національної збірної України нині виступає за харківський «Житлобуд 1». Проте починала свою спортивну кар’єру в костопільській «Родині» під керівництвом тренерів Василя Мамчура та Миколи Сидорчука. Перед самісіньким Новим роком, перебуваючи на відпочинку в Буковелі, наша знаменита землячка погодилася дати інтерв’ю «Волині-новій».

Роналду — ​видатний гравець і легенда світового футболу. З цим не посперечаєшся. Але мені більше подобається Мессі!

— Ольго, насамперед вітаємо вас із другим поспіль «Золотим м’ячем» найкращої футболістки нашої держави! Водночас почнемо ось з такого запитання. Кілька років тому ви говорили про загалом невисокий рівень розвитку жіночого футболу в Україні. А зараз є зрушення на краще?

— Нині на обласних, районних рівнях Федерація футболу старається організовувати чимало різних змагань, турнірів. Це привертає увагу до жіночого футболу, сприяє його популяризації. Проте розвиток цього виду спорту в Україні все ще не порівняти з тим рівнем, який є у провідних державах Європи.

— Відомо, що ваше захоплення «копанкою» починалося з «ганяння м’яча» із хлопчаками-однолітками. Зараз, уже в статусі кращої футболістки України, ніколи не виникало бажання помірятися силами з гравцями нашої чоловічої збірної?

— Треба бути чесними, чоловіки-футболісти краще тримають м’яч, швидше бігають — ​тому змагатися з ними жінкам-футболісткам доволі непросто.

Проте на клубному рівні ми в Харкові регулярно проводимо контрольні поєдинки з чоловічими командами. Хоча б тому, що жіночих не так багато. Для нас це вже як один з етапів підготовки до офіційних матчів.

— А з ким би з гравців нашої чоловічої збірної найбільше хотіли б вийти на поле в одній команді?

— У нас досить сильна національна дружина. Звичайно, привертають увагу Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка, які грають у німецькій Бундеслізі. Хотілося б зіграти і проти них, і з ними в одній команді. Поєднати чоловічу і жіночу збірні?! Ви знаєте, то було б доволі цікаво. І ​вийшло б точно непогано! Але, на жаль, це неможливо.

— Що ж скаже найкраща футболістка України про цьогорічного футболіста № 1 нашої держави — ​Марлоса (українець бразильського походження разом з Ольгою одержав за підсумками 2017-го найвище визнання в українському чоловічому футболі.— ​Авт.)?

— Він справді хороший гравець. Високого — ​навіть найвищого — ​класу в українському футболі. Думаю, що Марлос допоможе «синьо-жовтим» здобути нові перемоги.

— А ким захоплюєтеся на міжнародній арені? За який клуб уболіваєте і якого гравця вважаєте найкращим?

— Це, абсолютно однозначно, «Барселона» і Ліонель Мессі!

— Тобто Кріштіану Роналду — ​не ваш герой!

— Роналду — ​видатний гравець і легенда світового футболу. З цим не посперечаєшся. Але мені більше подобається Мессі!

— За кого вболіватимете на «чоловічому» ЧС 2018?

— Можливо, за Англію. Або за Німеччину. Вочевидь, остаточно визначусь у своїх симпатіях безпосередньо перед початком Чемпіонату світу.

— А в рідне село на Рівненщині часто вдається навідатися?

— Де там, ​дуже рідко. Постійна зайнятість — ​збори, навчання… Але кожен приїзд додому — ​це неймовірне відчуття тепла і затишку. Мій перший учитель неодмінно запрошує мене до рідної школи. Траплялося й футбольні майстер-класи для нинішніх учнів проводити!

— У вас у Дюксині хто з найближчої рідні є?

— Мама і тато. Ще маю сестру, але вона в Києві живе.

— Якщо ми не помиляємося, найкраща футболістка України досі лишається незаміжньою?

— Так, не помиляєтеся.

— Майбутній чоловік ​у ваших уявленнях — ​це неодмінно людина з «футбольного світу»? Чи матимуть шанси й кандидати, які не надто вправно дають раду м’ячу?

— Як там мовиться: серцю не накажеш. Який зустрінеться і який прийдеться до душі. А буде він футболістом чи людиною якоїсь іншої професії — ​мабуть, для мене це не є аж таким принциповим. Зрештою, раду м’ячу я й сама дам. ​Майбутній чоловік може бути й просто палким уболівальником (усміхається).

Telegram Channel