Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У лютому запахне весною, але зима свого не віддасть

Волинь-нова

У лютому запахне весною, але зима свого не віддасть

Підприємець, а «за сумісництвом» народний синоптик із Каменя-Каширського Володимир Деркач презентував читачам «Волині-нової» прогноз погоди на зиму 2018 року

Нині чоловік визначає плани роботи «небесної канцелярії» для  всієї України, адже після публікацій у нашій газеті про нього дізналися в різних куточках країни й зацікавилися його прогнозами. Нагадаємо, що готує він свої передбачення, спостерігаючи за природою з 25 грудня до 7 січня (від католицького Різдва до православного). Цю методику віднайшов свого часу письменник і журналіст Володимир Лис. Кожен день у зазначеному періоді відповідає за один із місяців року й підказує, якої погоди чекати. Отож, за його спостереженнями, зима цього року буде доволі теплою.

Січень
— Це буде «найм’якший» січень за увесь час мого спостереження. Холодні періоди очікуються, але дуже короткі: два–три дні.

Перша декада принесе  (порівняйте, чи справдилось! — Ред.) невеликі опади у вигляді дощу, зрідка мокрого снігу, температурні показники високі, як для січня, майже постійно — ​«плюс» удень і невеликий морозець уночі. Початок другої декади трохи холодніший, далі така сама незвична для зими погода. Можливі опади, але не сильні. І третя десятиденка січня не відрізнятиметься — ​лише під кінець місяця прийде похолодання.

Після публікацій у нашій газеті про Володимира Деркача дізналися в різних куточках країни й зацікавилися його прогнозами.

Загалом синоптична карта на січень по всій Україні — ​рівномірна, тільки на Сході буде холодніше, особливо у першій половині місяця, а далі чекаємо майже однакової погоди на усій території держави.

Лютий
— Погода останнього місяця зими не буде лютою, але особливого тепла також чекати не варто. Синоптична картина часто змінюватиметься, можна виокремити сталі періоди у 2–3, інколи 4–5 днів. Перша декада лютого буде малосніжною, трохи сильніших опадів слід очікувати лише на початку (1–2 дні). Температура повітря цього відрізка буде комфортною, майже завжди сталий морозець вночі і трохи тепліше вдень, інколи зі знаком «+». Друга десятиденка видасться холоднішою, на її початку та в кінці прийдуть короткочасні, але сильні морози. Опади будуть помірні. Останній тиждень ще збереже мінусову позначку термометра, але поступово температура буде підніматись, запахне весною, принаймні вдень, однак зима ще нагадає про себе насамкінець декади.

Telegram Channel