Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Різдво Порошенко  таємно злітав… на Мальдіви

Волинь-нова

На Різдво Порошенко таємно злітав… на Мальдіви

А ще раніше нашого Президента бачили на відпочинку в Іспанії та у Норвегії

Зокрема, у березні минулого року Петра Олексійовича без охорони та в домашньому одязі застукали в Іспанії. Він купував вітаміни та ліки в аптеці. А коли побачив, що його фотографують, сам сів за кермо білого «Порше» і поїхав. Виявилось, що у цьому теплому краї, на березі Середземного моря, у Президента є вілла (без виходу до самої води — ​у цій країні між парканом власника та морем має бути прохід для усіх. — ​Ред.). Хоча про цей маєток у своїй декларації наш гарант не згадав. Написав лиш, що є власником фірми Feruvita SL, а їй і належить згадана вілла.

Також ЗМІ торік писали про відпочинок українського очільника у Норвегії. Нібито він там рибалив і милувався північною суворою природою. Можливо, Петра Олексійовича захопила тамтешня екзотика ще у 2016 році, коли він відвідував Норвегію з офіційним візитом.

Якось дивно: на Донбас можна анонсувати робочі поїздки, а на Мальдіви — ​чомусь «небезпечно»…

А навесні минулого року народний депутат Сергій Лещенко заявив, що Петро Порошенко цілих 5 днів разом зі своїм сімейством на травневі свята злітав на Мальдіви, де оренда апартаментів може сягати 25 тисяч доларів на добу. Але не просто злітав, а «не задекларував витрати — ​оренду острова та чартерний рейс». Ось так, мовляв, ставиться до антикорупційних законів.

Про усі ці відпустки Петро Порошенко український народ не попереджав. І лиш коли інформація набувала розголосу, Адміністрація Президента або підтверджувала його вояжі (як у випадку з Іспанією), або ні (як із минулорічними Мальдівами).

Так сталося і цього року. Опоненти Порошенка розповіли, що Різдвяні свята він відзначив не лише серед ялинок, а й серед пальм, — ​знову гайнув на Мальдівські острови. Першим, до речі, про цей візит повідомив адвокат Андрій Смирнов, який є захисником колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова, обвинуваченого у державній зраді.

Тож коли Порошенко уже досхочу посмакував свіжих бананів далеко від України, його Адміністрація таки розповіла, де ж ще на свята можна було побачити нашого гаранта, крім телевізора.

«Інформуємо, що новий 2018 рік Президент зустрічав удома в родинному колі. Кілька днів він провів у державній резиденції Гута на Івано–Франківщині», — ​йдеться у повідомленні. Цього разу у канцелярії голови держави не заперечили мандрів у район Індійського океану, і підтвердили, що «Президент здійснив приватну поїздку на Мальдіви», зазначивши, що помандрував «з метою короткого відпочинку». «Цю поїздку він оплатив сам із власного рахунку задекларованих коштів, що буде відображено в його електронній декларації», — ​проінформували у прес–службі.

Ну і в кінці тексту — ​уже традиційне пояснення, чому ж Головнокомандувач вперто не ділиться з українцями передчуттям радості відпочинку — ​«виходячи з міркувань безпеки». Якось дивно: на Донбас можна анонсувати робочі поїздки, а на Мальдіви — ​чомусь «небезпечно»…

Telegram Channel