Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У новий рік — з новими «рогатими»

Волинь-нова

У новий рік — з новими «рогатими»

Машини обладнані опцією автономного ходу

Три нових тролейбуси «Дніпро-Т203», виготовлені на заводі «Південмаш», віднині обслуговують найдовший у Рівному маршрут від зупинки Енергетиків до торговельних центрів, що поблизу Луцького кільця. Машини обладнані опцією автономного ходу, тобто їх можна застосовувати там, де нема контактних електромереж.

Пасажири, особливо пенсіонери, кондуктори і водії задоволені таким видом громадського транспорту. Місткість салонів — більше 100 осіб. Для зручності людей з інвалідністю та молодих мам ці машини на зупинці нахиляються на правий бік. Крім того, тут є відкидний пандус, щоб можна було заїжджати на візку.

Усі тролейбуси обладнані GPS-трекерами. Тож їхній рух можна буде відстежувати через інтернет.  

Усі тролейбуси обладнані GPS-трекерами. Тож їхній рух можна буде відстежувати через інтернет. У робочі дні в години «пік» вони мають курсувати з інтервалом 35—40 хвилин.

— Сподіваємося, що до лютого надійде ще три машини. Ми їх пустимо по маршруту навколо вулиці Волинської дивізії, там, де зараз немає тролейбуса, по Корольова і Макарова. Зробимо петлю біля колишнього авторинку, щоб забрати людей із того великого мікрорайону і вивезти до Луцького кільця. А далі вони знову їздитимуть як тролейбуси, — сказав міський голова Рівного Володимир Хомко.

Якщо раніше в Рівному намагалися збільшити кількість тролейбусів за рахунок вживаних, то нині закуповують лише нові. Парк електротранспорту, за словами міського голови, має зрости з 87 до 100 з розрахунком, щоб частина машин була в резерві, повідомив Валентин Ставський.

Telegram Channel