Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Скажений вовк ледь не загриз бабусю

Люди, які були у контакті з цим хижаком, тепер отримують щеплення.

Фото із сайту inshe.tv

Скажений вовк ледь не загриз бабусю

Непроханий гість, який до села Омит Зарічненського району забіг із сусідньої Білорусі, завітав на подвір’я саме на Різдво

Діти, які ходили від хати до хати колядувати, першими побачили дику тварину. Розказали про неї батькам, але старші не повірили, що то вовк. Зрозуміли, лише коли хижак на повну розгосподарювався у селі: душив домашню птицю і навіть на очах хазяїна напав на коня. Тоді повідомили про це мисливцям, та уникнути біди не вдалося.

Як розповів начальник відділу організацїі протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби Рівненщини Володимир Новосад, вовк забіг на обійстя 70–літньої пенсіонерки та почав нападати на птаство, що копошилося у дворі. Бабуся вибігла, аби відігнати дику тварину, та хижак кинувся на неї і вкусив за руку. Жінка почала втікати до оселі, але звір забіг з іншої сторони хати й біля самих дверей знову напав. На щастя, вона все–таки змогла якось зайти у приміщення, цим і врятувалася.

Селянин притиснув вовка вилами, на його крик прибігли мисливці й застрелили агресивну тварину.

Тим часом близько 20–ї години вечора гість із лісу завітав на ще одне подвір’я. Господар, який якраз приїхав додому возом, спробував хижака відігнати, але той кинувся на коня, вкусив його за нижню щелепу. Селянин притиснув вовка вилами, на його крик прибігли мисливці й застрелили агресивну тварину.

На місце події прибули фахівці Держпродспоживслужби Рівненщини, відібрали мате­ріал на дослідження. Лабораторія виявила у вовка сказ. Тепер люди, які були в контакті з цим хижаком, проходять антирабічне лікування. У селі проведе­ні дезінфекція та інші профілактичні заходи.

Це вже другий випадок сказу у тварин на Рівненщині цього року. Раніше домашній скажений пес породи ягдтер’єр напав на свого господаря у селі Гоноратка Радивилівського району. За словами власника, який є мисливцем, собака мав усі щеплення, однак чотирилапий улюбленець був у контакті з лисом у лісі.

Telegram Channel