Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Просто, ситно, апетитно!

Волинь-нова

Просто, ситно, апетитно!

Цикл Новорічно–Різдвяних свят наближається до завершення, але ж цікаві рецепти не бувають зайвими у записнику господині

Салат «Загадка»

 

 

 

Страва неодмінно сподобається вашим гостям! Небагато компонентів, легкість приготування — і успіх гарантовано

Інгредієнти: 6 яєць, 400 г м’яса (вирізки), 6 ч. л. крохмалю, 3 зубці часнику, 200 г майонезу, сіль, чорний мелений перець — за смаком.

Приготування. Збити яйця, посолити й поперчити, додати крохмаль, помішуючи, щоб не утворювалися грудочки. Смажити тонкі млинці на сковороді. Порізати м’ясо тонкими пластинками, посолити, поперчити й обсмажити. Готові млинці і м’ясо покраяти тонкими смужками (м’ясо різати вздовж волокон). Приготувати соус: змішати майонез із подрібненим часником і кропом, трішки поперчити. Залити салат і добре перемішати, помістити на 3–4 години у холодильник, щоб настоявся.

Рулет зі свинини з грибами і чорносливом

 

 

 

Таку святкову закуску подають до столу і гарячою, і холодною. Якщо ви не любите свинини, можна замінити її на курятину, а чорнослив — на вишню

Інгредієнти: 1 кг свинини (вирізки), 200 г маринованих печериць, 200 г сиру, 200 г чорносливу, 2 морквини, 4–5 зубків часнику, 1 ст. л. яблучного оцту, сіль, спеції — за смаком.

Приготування. М’ясо промити, очистити від плівок, розрізати горизонтально одним великим пластом. Злегка відбити, натерти сіллю, перцем, додати оцет. Свинину залишити в маринаді на 4–5 годин. Замочити в теплій воді чорнослив. Нарізати сир тонкими пластинами, гриби — начетверо, моркву й чорнослив — тонкими брусочками. Викласти інгредієнти на м’ясо шарами: сир, печериці, моркву і чорнослив. Акуратно скрутити рулет, міцно зв’язати його нитками, загорнути у фольгу, запікати в духовці протягом години. 

Telegram Channel