Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Ну що за сауна без дівчини? Однієї на двох!

Хочеш намилити спинку? Давай гроші!

Волинь-нова

Ну що за сауна без дівчини? Однієї на двох!

Незручно було двом постійним клієнтам лазні «Ай–Петрі» на вулиці Дубенській у Рівному, яких минулого тижня поліція «накрила» під час «релакс–процедур» із 25–річною жінкою. Останню правоохоронці назвали професійною проституткою, а власника лазні — ​47–річного кримчанина — ​сутенером, тож готуються їх притягти до відповідальності. Клієнтів відпустили по домівках. Особливо засмучуватися їм не доведеться. До відповідальності чоловіків, які винаймають проституток, в Україні, на відміну від Штатів, не притягують. А інтимні послуги, кажуть, і в Рівному, і в райцентрах можна замовити чи не при кожній «сауні». За помірними цінами

Як розповідають у поліції, повідомлення, що власник лазні на Дубенській, 113–а пропонує клієнтам «секс–послуги» та підшуковує їм жінок, отримали ще влітку. Кілька місяців документували та збирали докази. Минулого тижня спланували операцію викриття: постійні клієнти принесли марковані фарбою гроші, які і вилучили у власника сауни після оплати. За час, проведений у лазні, та за одну жінку на двох ті заплатили 700 гривень.

Поліцейські не приховують: інтимні послуги у лазнях набувають усе більшої популярності. Можна знайти і «дешеві» варіанти, й «елітні» — ​по 1000 доларів. Недавно подібну сауну «накрили» у Сарнах. Скільки таких працює в обласному центрі, не називають, але запевняють, що подібні місця відстежують і їхніх власників затримуватимуть.

Прізвища 47–річного господаря із Дубенської у поліції не називають. Проте його легко можна знайти на публічній кадастровій карті. Земельну ділянку із лазнею з 2015 року орендує у міської ради Рівного Олег Тат’яненко, який свого часу, як видно з відкритих джерел, надавав послуги таксі у Криму.

За час, проведений у лазні, та за одну жінку на двох клієнти заплатили 700 гривень.

— Це чистої води підстава, — ​зазначив пан Олег у телефонній розмові з журналістом. — ​У мене справді вилучили гроші, але я їх узяв за послуги сауни (в інтернеті зазначено, що година в «Ай–Петрі» коштує 120 грн. — ​Ред.). Дівчина прийшла з чоловіками. Ті були моїми постійними клієнтами. Рік ходили до мене. Не думав, що так підставити можуть. Зараз працюю з адвокатом.

Власнику сауни, поки триватиме слідство, міру запобіжного засобу не обиратимуть. Лазню також ніхто не закривав. «Ай–Петрі», до слова, працює у Рівному вже давно. Раніше вона належала родині бізнесменів Ботвінчуків. Біля сауни також колись був однойменний мотель із баром.

Господаря лазні на Дубенській притягуватимуть до відповідальності за «сутенерство та неодноразове втягнення жінок у проституцію». Стаття 303 Кримінального кодексу передбачає покарання за це від 4 до 7 років позбавлення волі. Кількість жінок, які «співпрацювали» з ним та приїздили на його прохання до клієнтів, правоохоронці ще з’ясовують. Затриману 25–річну жінку та всіх, чию причетність до секс–бізнесу на Дубенській вдасться довести, тільки штрафуватимуть. Іншого покарання законодавством не передбачено. Сума штрафу — ​85–170 гривень для тих, хто потрапить до рук поліції вперше. А для тих, кого правоохоронці протягом року вже притягали до відповідальності за проституцію, — ​від 136 до 255 гривень.

Покарання для чоловіків, які замовляють секс–послуги, взагалі не передбачено. На відміну від США, наприклад, де карають і проституток, і їхніх клієнтів. Збитки останніх причому значно більші — ​прізвища спійманих публікують у місцевій пресі, а тому корпорації, щоб не нести репутаційні втрати, таких працівників одразу просять писати заяви на звільнення.

Левко ЗАБРІДНИЙ.

Telegram Channel