Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
А липи цвітуть духмяні-духмяні, а Бобул іде купатись в... «баблові»

Колаж volyn.com.ua.

А липи цвітуть духмяні-духмяні, а Бобул іде купатись в... «баблові»

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Не тільки Вакарчук та Зеленський хочуть боротися за булаву!

За неї вирішили позмагатись і Олег Винник та Іво Бобул (на фото). Останній гроші на передвиборчу кампанію сподівається отримати від… Дональда Трампа

«Мені треба зустрітися з Трампом, поїхати до нього у США і попросити допомоги. Він співав мою пісню, тож пособить», — ​заявив аксакал української естради. «Я на 100% упевнений, що народ мене підтримає», — ​сказав Бобул.

Звісно, мало хто серйозно сприйняв його слова. Будемо вважати це вдалим жартом, адже ім’я Іво Бобула знову в усіх на вустах, а артисту тільки того й треба. Та якщо він все ж говорив серйозно, то… сон можуть втратити інші потенційні кандидати від шоу–бізнесу — ​Святослав Вакарчук та Володимир Зеленський, які уже почали фігурувати в різноманітних передвиборчих рейтингах. Тут варто нагадати, що за Зеленським стоїть уже навіть ціла партія, яка називається «Слуга народу». Так що співаючих хлопців цілком реально побачити на виборах. Вже можна уявити бюлетень: Зеленського висуває партія «Слуга народу», Винника — ​політична сила «Вовчиця», а Вакарчука — ​«Я не здамся без бою»…

 

 

 

 70–річна мексиканка заявила про вагітність

Марія де ла Луз (на фото) стане найстарішою матір’ю в історії, якщо народить через 3 місяці

Жінка заявляє, що вона на 6–му місяці вагітності і як доказ має результати ультразвукової діагностики. «У мене дуже боліли ноги, я постійно відчувала запаморочення, нудоту. Ми зробили близько 10 ультразвукових досліджень у приватній та державній клініках. Медики не вірили своїм очам», — ​розповідає де ла Луз. Спеціалісти вважають, що народиться дівчинка, і вже вирішили, що робитимуть кесарів розтин. На 18 липня у неї запланована зустріч із гінекологом. До речі, діти не були раді новині про материну вагітність. «Сказали, що я надто стара для таких речей», — ​зітхає Марія. Поточний рекорд встановила Марія дель Кармен Бусада де Лара, яка у віці майже 67 років у грудні 2006–го народила двох близнюків. Хлопчиків назвали Крістіан і Пау. Вага немовлят становила 1,6 кілограма.

 

 

Студент–перукар вразив своїм вчинком військових

У Маріуполі юнак прийшов до хірургічного відділення шпиталю і запропонував пораненим бійцям Збройних сил України безкоштовно підстригтися

Про це у Facebook написав військовий медик Тарас Шеремета. За його словами, Микита Накалюжний навчається в машинобудівному ліцеї № 4 і прийшов до військового госпіталю не в рамках будь–якої акції, а за власним бажанням. «Зачіски зроблено дуже професійно, і всі пацієнти залишилися задоволені. Від імені хірургічного відділення нашого госпіталю висловлюємо подяку батькам і вчителям цього молодого талановитого і небайдужого хлопця. Дай Бог нашій країні побільше таких дітей», — ​підкреслив Шеремета.

 

 

Команді Трампа заплатили 400 тисяч баксів за зустріч із Порошенком?

Бі–бі–сі пише, що адвокат американського президента Майкл Коен отримав щонайменше таку суму за можливість поспілкуватися в Білому домі главам держав у 2017 році

Високопоставлений офіцер розвідки з Адміністрації Порошенка стверджує, що український очільник заплатив за зустріч, тому що йому потрібні були повноцінні переговори, а не просто фотографії з Трампом.

В Адміністрації Президента України назвали це все неправдою. «Відверта брехня, наклеп і фейк. Саме так ми оцінюємо дезінформацію про те, ніби зустріч глав держав України і США відбулася за гроші», — ​йдеться у коментарі. На Банковій додають, що українсько–американський саміт у червні 2017 року був організований виключно офіційними дипломатичними каналами, а саме — ​посольством України у США. Також в АП заявили про персональну атаку на лідерів обох держав шляхом поширення «відвертої дезінформації». Особистий адвокат президента США Майкл Коен теж спростував «сенсацію». «Ця історія абсолютно брехлива», — ​наголосив він.

 

 

В українських Карпатах відкрили суперпідземку

Новий двоколійний Бескидський залізничний тунель побудований усього за 22 метри від старого, який діяв ще з часів Австро–Угорської імперії

Старий підземний перехід, збудований за наказом Франца Йосифа I у 1886 році, вичерпав свій експлуатацій­ний ресурс. Через деформації грунту і руйнування дренажної системи в тунель почали потрапляти грунтові води, а взимку з нього кожен день вивозили до 15 тонн льоду.

Через загрозу безпеці руху поїздів на початку 2000– х років тодішній міністр транспорту Георгій Кірпа ініціював будівництво нового Бескидського тунелю, роботи почали у 2013–му. Старий же збережеться як складова частина комплексу нового. Він буде використовуватися як робоча штольня, а також для евакуації людей у разі аварійних ситуацій.

Загальна вартість будівництва Бескидського тунелю (завдовжки майже 1880 метрів) оцінюється майже в 2,2 млрд грн. Через нього йтиме понад 60% товарів у Європу. За даними Укрзалізниці, новий тунель буде пропускати до 100 пар поїздів на добу проти нинішніх 25. А максимальна швидкість потягів виросте з 40 до 60–70 км на годину.

 

 

Фото youtube.com.
Фото youtube.com.

 Ось який вигляд має обличчя дівчини, коли її принц одружується з іншою

Цими днями світ стежив за весіллям британського принца Гаррі, який узяв за дружину американську актрису Меган Маркл

Але однією з найпопулярніших фотографій із церемонії стала світлина… колишньої дівчини принца Челсі Дейві, з якою він зустрічався 6 років. Її чомусь теж запросили на весілля. Власне, розповідати тут більше нічого — ​достатньо просто подивитись на фото…

 

 

Бійці АТО потиснули руку Папі Римському

23 травня Понтифік зустрівся з українською військовою делегацією на площі Святого Петра у Ватикані

Папа Франциск вітав українських військових та бійців Національної гвардії, прикордонників, поранених воїнів АТО, жінок, які втратили чоловіків на війні, курсантів та оркестр Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Делегацію очолював керівник Департаменту військового капеланства Української греко–католицької церкви владика Михайло Колтун.

Вітаючи українських воїнів, Понтифік наголосив, що невпинно благає Господа, «щоб Він загоїв рани, завдані війною, та обдарував своїм миром дорогу українську землю». Наші військові також мали змогу особисто привітати Папу Франциска.

 

 

 

 Пряма мова

Вадим ДЕНИСЕНКО, народний депутат, уявив переговори Зеленського з Трампом:

Проблема в тому, що немає конкуренції ідей. Є конкуренція облич. Яку програму пропонує Вакарчук чи Зеленський? Що буде робити з Донбасом? От ви уявляєте собі переговори Зеленського з Трампом? Часом робимо емоційний вибір. Голосуємо, аби тільки насолити владі. Ми вже якось проголосували «проти всіх», і отримали Януковича.

 

Telegram Channel