Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Італієць пустив кулю в серце дружині-українці, а потім — ​і собі

Чи здогадувалась Марина у день їхнього весілля, який ревнивий Антоніо.

Фото google.com.ua.

Італієць пустив кулю в серце дружині-українці, а потім — ​і собі

На Апеннінах газети та телебачення вже два тижні обговорюють убивство 26-річної Марини Новожилової з Дніпра. Її застрелив чоловік — ​33-річний Антоніо Жирарді

8 травня Антоніо, який працював в охоронній фірмі, був на нічній зміні, але приїхав додому серед ночі і вбив дружину з табельної зброї.
Тієї ночі в будинку, де сталася трагедія, перебували родичі загиблої Марини Новожилової: її рідна сестра з чоловіком Дмитром і маленьким сином.
— Убивство сталося на другому поверсі, а ми були на першому, — ​розповів українським ЗМІ чоловік сестри Марини Новожилової Дмитро Яновський. — ​Двері в нашу кімнату були зачинені, ми спали й не чули пострілів. Рано-вранці нас розбудив домофон. Прийшов колега Антоніо і попросив його покликати, оскільки на роботі його нема. Я здивувався, бо знав, що він працює в нічну зміну, але піднявся на другий поверх. І побачив тіла…

Незважаючи на ревнощі, до великих сварок із биттям посуду не доходило. Могли виникати конфлікти через різницю в менталітеті.

За словами Дмитра, він був шокований кривавою картиною і досі не може повірити, що Антоніо міг таке зробити, адже здавався товариською та привітною людиною, «добряком». Поганих відгуків про нього не доводилося чути.
Тим часом тамтешня преса пише, що причиною трагедії стали ревнощі. Навіть фігурувала версія, що Марина вагітна від іншого. Але Дмитро впевнений, що жодних підстав для таких чуток жінка не давала.
— Це нісенітниці. Інколи вони сварились через якісь побутові моменти, але так буває у всіх подружжях, — ​каже він. — ​Як я розумію, він міг підвищити на неї голос, але про рукоприкладство не чув. І приводу для ревнощів чоловік не мав.
Подруга Марини Анастасія теж підтверджує, що про якісь особливі проблеми у стосунках з Антоніо Марина їй не розповідала.
— Казала лише, що він ревнивий, хоч підстав для цього не було, — ​розповідає Анастасія. — ​Марина була скромною і трудолюбивою, за багатими іноземцями не полювала. В Італію приїхала тому, що у Дніпрі в неї згорів будинок і їй потрібні були гроші. Після заміжжя продовжувала працювати. З Антоніо вони справді жили небагато. Марина навіть просила купувати речі в Україні й передавати їй — ​так дешевше. Наскільки я знаю, незважаючи на ревнощі, до великих сварок із биттям посуду не доходило. Могли виникати конфлікти через різницю в менталітеті. За кілька днів до вбивства вони говорили про те, щоб якийсь час, можливо, пожити окремо. Причиною стали побутові негаразди. Але повернувшись із похорону двоюрідної сестри, Антоніо заявив: «Я прийняв рішення. Ми з Мариною почнемо все спочатку. Я її люблю, і вона мені дуже дорога». І це за день до вбивства! — ​каже подруга загиблої.
Можливо, Антоніо не захотів-таки відпускати дружину?..
Щодо версії про якісь проблеми з колегами на роботі в Антоніо, то це малоймовірно, адже охоронці працюють наодинці, патрулюючи об’єкт у машині. Кажуть, що Антоніо кинув роботу і поїхав додому після якогось таємничого дзвінка. Але рідні не знають, хто це телефонував…

Тим часом. Щоб перевезти тіло Марини в Україну, треба 12 тисяч євро. Таких коштів її рідні та близькі не мають, тож через ЗМІ попросили допомоги в усіх небайдужих — ​і люди активно відгукнулися, зібравши частину потрібної суми. Але поліція заборонила ховати українку на батьківщині, адже слідство триває і в майбутньому, можливо, знадобиться ексгумація.
Розглядався також варіант кремації Марини — ​рідні хотіли розвіяти її прах над морем, на яке жінка мріяла подивитись, але так і не встигла цього зробити. Проте італійські правоохоронці не погоджуються і на це. Сім’я загиблої українки все одно не хоче залишати її тіло в Італії, тому звернулась до тамтешньої прокуратури з проханням змінити вердикт.

Василь КІТ

Telegram Channel