
Вибираємо посуд для мікрохвильовки
Він має бути спеціальний, адже звичайну чавунну сковорідку у пічку не запхаєш. І не тому, що габарити не підходять, а тому, що мікрохвилі не дійдуть до їжі, відбиваючись від товстих стінок пательні
Коли купуєте новий посуд у крамниці, то дуже просто дати собі раду, адже до нього є інструкція. Скажімо, якщо на мисці є спеціальний значок «зміцнений виріб», то це означає, що її можна ставити і в мікрохвильовку, і в духовку, і в морозилку. Хорошої якості американський посуд.
Форма має значення
Щоб страви рівномірно прогрівалися, найкраще використовувати овальний посуд. У квадратному чи прямокутному їжа в кутках пересихає, бо там надмірно концентрується енергія. Найзручніший — не глибокий і не широкий, він забезпечує оптимальну швидкість і рівномірність готування. Проте для випічки і рідких страв краще підходить високий: тісто піднімається у мікрохвильовці вище, ніж у духовці.
Для рису, макаронів, супів завжди використовуйте посуд більшого розміру.
А може, пошукати щось вдома?
Не кожен із нас готовий додатково витрачатися. Та це й не обов’язково. Щось придатне для готування з допомогою мікрохвиль можна знайти і вдома. Отже, що підійде?
Порцеляна — майже всі види, окрім посуду з металевим орнаментом.
Скляний посуд (але тільки товстий і спеціально загартований), склокераміка.
Керамічний, фаянсовий, глиняний посуд, рівномірно з усіх боків покритий глазур’ю.
Термостійкий пластмасовий (зазвичай на ньому є спеціальна позначка, яка свідчить, що при нагріванні він не буде плавитися і деформуватися).
Паперовий, але тільки для короткого підігріву, тому що він швидко промокає. Підходить лише для продуктів, які мають низький вміст води, жиру і цукру.
Не підходить металевий посуд (відбиває мікрохвилі) чи будь–який інший з металевим орнаментом, тонке скло (розкришиться), темно–коричневі й чорні керамічні чашки, бо вони дуже нагріваються, а їхній вміст — ні.
Не можна використовувати для приготування їжі в мікрохвильовці промаслений папір (може горіти), алюмінієву фольгу. Правда, підходить спеціальна так звана прозора фольга. Але перед використанням її слід кілька разів проколоти виделкою чи голкою.
