Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
То що треба робити, коли дорогу перебігає чорна кицька?

Волинь-нова

То що треба робити, коли дорогу перебігає чорна кицька?

Ану, згадайте, як вас учили цій прикметі в дитинстві. Чи запитайте у батьків, дідусів–бабусь. Або, зрештою, натисніть у «Google» набір слів типу «коли дорогу перебіг чорний кіт…»

Чи поцікавтесь у знайомих, як сказати культурно «йди до дідька»? Тільки культурно перепитайте. Бо… Бо ми не віримо, що на запитання 18–го туру ніхто не відповів правильно. Тим більше, що в нашій редакції працівники доволі швидко розгадали це завдання. Тому, як у грі «Що? Де? Коли?», ми даємо вам додаткову хвилину (додатковий тиждень) і ще раз повторюємо це каверзне запитання. Тим паче, що на Трійцю матимете змогу обговорити його з родиною за святковим столом. Щоправда, нумеруємо ми завдання «за графіком» — уже під № 21 (2018). Не здавайтеся — цей предмет є в оселі у більшості з вас!

«Гарбуз із секретом» — 21 (2018)

Коли культурно кажуть йти до дідька, то дехто бере цей предмет і вирушає, куди «рекомендують». Знадобиться. Він є у багатьох оселях. Хоча часто його різновид використовують, коли йдуть у розвідку або сидять у засідці…

Але в нашій країні найвідоміші з них, звісно, є у двох славних кровних родичів. Бачили всі! Класно вони робили свою роботу, хоча похідний прислівник від цього предмета говорить про протилежне…

А ось похідний прикметник від нього тепер гучно піарять троє «витязів», які зі своїми обов’язками справляються доволі прикольно (тільки нашого головного редактора дратує, що двоє з них принципово розмовляють «на общєпрінятом»). До речі, «витязі», зробивши діло, перед тим, як гуляти сміло, рекламують Аллочку, яка знає все про те, чим вони займаються, і ще більше. А так уже щебече солов’їною, що головред дав завдання: «Знайти її і «обєзврєдіть». Точніше: у гарбуз ховати не треба, але маємо зробити героїнею номера.

Та повернімось до перших двох речень: якщо ви після «рекомендації» скористалися цим предметом, тепер маєте бути пильними, щоб дорогу не перебігла чорна кицька, бо він вам навряд чи допоможе здійснити необхідний у цій ситуації ритуал на удачу…

Що ми заховали у гарбузі?

Слово–відповідь треба надіслати до 5 червня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три гвоздики», «Халат»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

«…Щось пішло не за стандартною схемою, бо я відчув адреналін у крові»

«Доброго дня, дорога редакціє!

Коротаючи сьогоднішній вечір у компанії бабусі, перше, чим я вирішив себе зайняти, був огляд преси за тиждень. Я взяв до рук стос газет та відправився поглинати інформаційну трапезу… Ось і дійшла черга до передостанньої сторінки та секрету, майстерно захованого у гарбузі. Прочитавши завдання, я вже майже відмовився від його вирішення, як і зробив із шістьма до цього моменту, та щось пішло не за стандартною схемою, бо я відчув адреналін у крові.

Всіляко напружуючи борозни свого мозку, я визначив три найімовірніші варіанти, які пройшли жорстку цензуру моїх нервових з’єднань. Отож:

1) Земля (ось тут мене зацікавили способи ворожіння — типу ходили по свіжій ріллі, ніби бусол, і шукали черв’яків, котрі повиповзали на флеш–моб «Склади ім’я судженого»);

2) Вода (мене бентежило питання, як помістити її на голову);

3) Сіль.

Провівши аналіз варіантів, я пішов перевіряти логіку бабусі, варіанти якої збіглися з моїми. Швидко відкривши «сесію домашньої ради», ми одноголосно затвердили варіант «Сіль», закрили сесію та розпустили «раду» на невизначений термін.

Після цього я, користуючись власними знаннями та майстерно відточеним умінням вводити в пошуковий рядок «дядька Гугла» запити, віднайшов решту компонентів для відповіді…

Олександр А. — у листі із розгадкою запитання №7 (про сіль) від 15 грудня 2017 року».

Пане Олександре, дякуємо за чудове почуття гумору і правильну відповідь (усе логічно розкладене по поличках і майстерно присмачене коментарями на зразок «звичайна людина — то не лось, що ходить по дорозі і зводить нанівець усі старання УкрАвтоДору у боротьбі з ожеледицею», тільки чомусь цей лист загубився в інтернет–нетрях). Але якщо ви знову проводите вечір у бабусі і взяли в руки нашу газету, то маєте вказати свою домашню адресу, тоді отримаєте від редакції post scriptum приз. Переконані, почуєте: «Розумний же ти в мене, внучку! А тепер скликаємо нову «сесію домашньої ради» і розгадуємо завдання № 21». Чи слабо?

Грицько ГАРБУЗ​.

Telegram Channel