Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Кориця знадобиться не тільки для яблучного пирога

Фото harchi.info.

Кориця знадобиться не тільки для яблучного пирога

Ця поширена ароматна спеція сприятливо впливає на організм, допомагає у профілактиці багатьох захворювань

Звичайно, йдеться про натуральну корицю, бажано цейлонську. Дешевий китайський порошок має високий вміст кумарину, що може спричинити негативний вплив на печінку. Отож, від яких недуг захищає якісна приправа.

1. Онкопатологія. Кориця є важливим джерелом циннамальдегіду — ​органічної сполуки, що важливо у випадку колоректального раку.

2. Зараження, інфіковані рани. Комбінація ефірної олії кориці та перцевої м’яти визнана ефективною проти мікроорганізмів, стійких до антибіотиків.

3. Порушення когнітивних функцій — ​це зниження пам’яті, працездатності, здатності до навчання. Дрібка спеції до кави чи чаю допоможе мозку збадьоритися.

Вживання цієї приправи прискорює обмін речовин. Можна додавати її у страви чи напої замість цукру.

4. Хвороба Альцгеймера — ​ураження нервової системи, найхарактерніше для людей похилого віку. Дослідження засвідчили, що кориця запобігає утворенню амілоїдних бляшок, які призводять до розвитку втрати пам’яті.

5. Надмірна вага. Вживання приправи прискорює обмін речовин. Можна додавати її у страви чи напої замість цукру.

6. Цукровий діабет 2-го типу. Введення спеції в щоденний раціон протягом трьох місяців знижувало рівень глюкози і тригліцеридів у крові.

7. Хвороба Паркінсона — ​прогресивний розлад нервової системи, для якого характерні тремор, труднощі при ходьбі та інших рухах. «Підгодовування» мишей корицею показало, що вона уповільнює розвиток хвороби.

8. Бактеріальні та грибкові інфекції. Циннамальдегід як основний компонент приправи ефективно бореться з бактеріями, а також допомагає зменшити ризик карієсу та неприємний запах у роті.

9. Запалення. Завдяки своїм протизапальним властивостям спеція сповільнює розповсюдженість інфекції.

Telegram Channel