Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Як зробити кар’єру  і конкурувати з чоловіками

Фото promodu.com.

Як зробити кар’єру і конкурувати з чоловіками

Запорука успіху — наполеглива праця, навчання, підвищення кваліфікації і т. д. Напевне, ці поради чув кожен. Спеціалісти міжнародного кадрового порталу HeallHunter Україна зібрали десять нетривіальних порад, як зробити кар’єру. Можливо, деякі підійдуть і вам

1. Нахабство — друге щастя.

Експерти радять сформувати адекватну самооцінку і забути про скромність. Уміння подати себе — важливе для тих, хто хоче підніматися службовими щаблями. Запитуйте, проявляйте активну позицію, демонструйте цілеспрямованість, розповідайте про свій потенціал. Словом, рекламуйте себе — так вас швидше помітять.

2. Робіть те, що подобається.

Намагайтеся бути кращими у своїй справі. Не шукайте високооплачуваних професій — у кожній сфері є свої лідери, яким вдалося побудувати успішну кар’єру.

3. Вибирайте керівника, а не компанію.

Один зі шляхів до успіху — наявність хорошого наставника.

4. Використовуйте тактику гамбіту.

Поступайтеся малим, щоб отримати більше. Можливо, якщо зараз відмовитися від хорошої зарплати на користь перспективної посади, то в майбутньому це принесе кращі бонуси. Учіться мислити стратегічно.

5. Завойовуйте авторитет.

Стоячи на початку кар’єрної драбини, дивіться вперед. Запитуйте порад, приглядайтеся, як працює ваш керівник. Усе це значно ефективніше, ніж чекати, поки на вас звернуть увагу. Доведіть свою ділову спроможність. Якщо у вас є навички і вміння — покажіть їх!

6. Учіться.

Успішні люди багато читають, ходять на конференції, відвідують різноманітні курси. Не лінуйтеся вдосконалюватися.

7. Пройдіть кар’єрну драбину, не пропускаючи щаблів.

Хороший начальник повинен уміти все, що роблять підлеглі. Хочете побудувати мережу ресторанів — попрацюйте за барною стійкою, розберіться у бухгалтерській справі, посидіть на касі.

8. Оволодійте мистецтвом комунікації.

Ви можете бути професіоналом, але без уміння спілкуватися з кар’єрою великого боса не складеться.

9. Не опускайте рук.

Пробуйте. Якщо не вдасться, пробуйте ще. Не бійтеся здаватися смішною, виставляючи свою кандидатуру на вакансію керівника.

10. Будьте впевнені у собі.

Пам’ятайте, що немає нічого неможливого. Забудьте такі фрази, як «це не для мене». Визначте свою мету і йдіть до неї.

Telegram Channel